Home > Nieuws > Heijmans en CSU breiden slim gebouwbeheer Aegon uit

Heijmans en CSU breiden slim gebouwbeheer Aegon uit

Woensdag 05 Juli 2017

Heijmans en CSU zetten de samenwerking met Aegon voort op het gebied van slimmer en efficiënter gebouwbeheer: BeSense. Sinds juli 2016 werken de bedrijven samen om bezetting, benutting en zogenoemde comfortwaardes van werkplekken met slimme sensortechnologie te meten en in kaart te brengen, zodat schoonmaakwerkzaamheden daar passend op afgestemd kunnen worden. Naast voortzetting, wordt het slim gebouwbeheer tevens uitgebreid van 1.000 m2 naar 15.000 m2 oppervlakte.

In de afgelopen maanden heeft BeSense aantoonbaar bijgedragen aan het efficiënter beheren van werkplekken bij Aegon. Daarmee levert het een bijdrage aan de verhoging van medewerkerstevredenheid binnen het bedrijf. Heijmans en CSU plaatsen ongeveer 500 sensoren in het hoofdkantoor van Aegon, waarmee inzicht wordt verkregen in bezetting, benutting, CO2, temperatuur, geluid, lichtintensiteit en luchtvochtigheid op werkplekken. Aan de hand van deze informatie lopen CSU’s schoonmaakmedewerkers met een tablet hun schoonmaakroute en verrichten waar nodig werkzaamheden. Aegon is als zogenoemde launching customer betrokken geweest bij de totstandkoming van BeSense.

BeSense: van data naar actie
IoT-oplossing BeSense meet, analyseert en levert nuttige informatie over de bezetting en benutting van werkomgevingen. Het doel is om te komen tot een hogere beleving en kwaliteit voor gebouwgebruikers en om (kosten)efficiency te bereiken in de schoonmaakdienstverlening. De inzet van sensoren maakt BeSense een laagdrempelige en schaalbare oplossing die met een eenvoudig ’plug and play’ principe functioneert. De informatie die BeSense oplevert, kan op tal van manieren worden geïnterpreteerd en antwoord geven op vragen zoals: hoe zit het met het gebruik van vergaderzalen en hoe vindt de eindgebruiker snel een prettige werkplek?

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.