Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Diversiteit en inclusiviteit in de schoonmaakbranche

Blog De multiculturele schoonmaakbranche Diane van Dijk

Als bedrijf met 132 verschillende nationaliteiten weten we dat het belangrijk is om je welkom en geaccepteerd te voelen. Nieuwe inwoners van Nederland heten we, met ons diversiteit- en inclusiviteitbeleid, van harte welkom.

Blog De multiculturele schoonmaakbranche Diane van Dijk

Diane van Dijk, Commercieel Directeur bij CSU: “Als kind woonde ik in Tanzania, Nigeria en op Sint Maarten. Op mijn 16e kwam ik in Nederland wonen, waar mijn familie vandaan kwam. Misschien heb ik door mijn jeugd in het buitenland wel een zwak voor nieuwkomers in Nederland. Ik weet hoe belangrijk het is om je welkom en geaccepteerd te voelen. Dat mensen open staan voor jouw achtergrond en er interesse in hebben. Dat mensen de positieve kant van cultuurverschillen zien.”

De vele nationaliteiten in onze branche brengen een gevarieerde mix van culturen mee. Er zijn verschillen en overlapgebieden. We vullen elkaar aan. Het is leuk en leerzaam om hiervoor open te staan. Om elkaars gebruiken te leren kennen. Er zijn diverse organisaties in de branche waar alle medewerkers van een vestiging meedoen aan de jaarlijkse Iftar. Dat is de maaltijd die na zonsondergang samen wordt gegeten tijdens de vastenmaand. Er wordt een spreker uitgenodigd en men eet, lacht en praat samen over elkaars cultuur, gebruiken én smaken. Samen eten is een universele verbinder in alle culturen!

Lees het inspirerende verhaal van Diane van Dijk over de kracht van cultuurverschillen en het belang van een open en gastvrije omgeving: ‘De multiculturele schoonmaakbranche’