Home > Innovatie

Innovatie

De facilitaire wereld verandert snel. En ook de technologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen staan niet stil. Daarom innoveren we onze dienstverlening proactief. Bruisend van innovaties voeren we continu vernieuwingen door in onze diensten. We kijken met een innovatieve blik naar onze positie op de markt, sociale componenten en onze organisatie.

Innovaties ontwikkelen we op basis van onze ervaring met hygiëne en schoonmaak bij vele klanten in diverse sectoren. Zeker nu met de dreiging van het coronavirus is deze kennis en ervaring bruikbaar voor veel organisaties. We denken mee, verplaatsen ons in uw situatie en ontwikkelen innovatieve oplossingen waarmee u uw locatie veiliger kunt maken voor uw medewerkers, gasten, leerlingen en klanten. We hebben verschillende nieuwe CSU innovaties die beschermen tegen coronabesmetting.


Bekijk onze corona innovaties


Dé facilitaire innovator

CSU is dé facilitaire innovator. We zoeken continu naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Daarom innoveren we op allerlei terreinen en investeren wij in de juiste balans tussen vakmanschap en technologische ontwikkelingen. CSU neemt het voortouw in facilitaire samenwerking want door de juiste samenwerking ontstaan immers de beste ideeën: innovatieve facilitaire oplossingen waar iedereen van profiteert. Met dit innovatieve karakter onderscheiden we ons in de branche.

Meer over onze innovatieve oplossingen:


Nationale benchmark | Facilitaire innovatie 2022

Hospitality en gastbeleving krijgen steeds meer ruimte en aandacht. Dat vraagt om vernieuwing, anders denken en om de slimme inzet van nieuwe technologie. Sinds 2019 onderzoekt CSU in hoeverre er vernieuwing zit in Facilitair Management, welke stappen zetten toonaangevende organisaties op het gebied van vernieuwing van FM? Dat doen we met ons Nationaal onderzoek Facilitaire Innovatie.


Innovatie Award

CSU vindt het belangrijk om start-ups en jonge ondernemers een podium te geven om hun originele, innovatieve en impactvolle ideeën te delen. We lanceerden daarom in 2018 de jaarlijkse CSU Innovatie Award; een kick-start naar succes.


Kennisdeling

Omdat je samen verder komt dan alleen, vinden we kennisdeling belangrijk. We organiseren daarom - zowel intern als extern - verschillende evenementen. Voor onze klanten en relaties organiseren we o.a.:

  • Innovatiedagen: onze innovatieve partners delen hun innovaties met onze klanten én collega's. Bekijk hier de video van de laatste editie 'Tell me more'.
  • Hackathon: als eerste schoonmaakbedrijf organiseerde CSU een Hackathon, waar design thinkers, data specialisten, studenten en startups zich bogen bogen over oplossingen voor huidige en toekomstige ontwikkelingen in de schoonmaakbranche. Bekijk hier de aftermovie van ‘Bright Future Hack’.

 

Beste schoonmaakidee

Voor onze schoonmaakmedewerkers lanceerden we in 2018 de jaarlijkse innovatiewedstrijd Het beste schoonmaakidee van CSU. We vragen onze medewerkers naar ideeën om het schoonmaakvak voor zichzelf en de collega’s beter, leuker of makkelijker te maken. Een speciale werkgroep Innovatie bekijkt alle ingezonden ideeën en maakt een selectie door alle ideeën punten te geven. Een van de winnende ideeën resulteerde direct in een praktisch en snel uitvoerbaar plan. De eerste versie van de nieuwe werkwagen op foamwielen is reeds gelanceerd.


 

Contact

Meer weten over onze innovatieve dienstverlening? Neem gerust contact op met onze collega's van Innovatie via innovatie@csu.nl.