Home > Nieuws > Combinatie Jeugdzorg kiest voor sociale schoonmaak van CSU

Combinatie Jeugdzorg kiest voor sociale schoonmaak van CSU

Vrijdag 22 November 2019

Meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen én daarbij ook kansen bieden voor eigen cliënten, waren de voornaamste argumenten van Combinatie Jeugdzorg om te kiezen voor CSU. Combinatie Jeugdzorg brengt sinds 1 november 2019 het schoonmaakwerk aan zowel kantoor- als woonlocaties met dag- en nachtbehandeling onder bij CSU. De match in organisatiefilosofie, specifieke zorgexpertise en de ervaring met de transitie naar een prestatiegericht contract maken CSU een geschikte schoonmaakpartner voor Combinatie Jeugdzorg.  

Prestatieladder Sociaal Ondernemen
Combinatie Jeugdzorg helpt vastgelopen kinderen, jongeren en hun gezinnen om rust te krijgen in de thuissituatie en vooruitzicht op constructief wonen, leren en werken. Als organisatie met een belangrijke bijdrage aan de maatschappij, werkt Combinatie Jeugdzorg graag met partners en leveranciers die een sociale en maatschappelijk verantwoorde manier van werken hebben.

Het feit dat CSU gecertificeerd is op de hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen was een belangrijk argument om voor CSU te kiezen.

Cliënten kansen bieden
Saskia van Hirtum, medewerker facilitair bij Combinatie Jeugdzorg: “Wij zijn een maatschappelijke organisatie en zoeken eenzelfde soort betrokkenheid bij onze leveranciers. De PSO-certificering van CSU scoorde dan ook hoog. Toen vervolgens ook het idee ontstond waarbij CSU direct aan het arbeidsperspectief van onze cliënten bijdraagt, waren we overtuigd dat dit de goede match voor ons was. Jongeren die wij begeleiden en daarvoor openstaan kunnen in de schoonmaak van CSU meedraaien om zo het vak te leren kennen. Vervolgens verkennen we met elkaar of CSU ze nog meer kan bieden, een stage of zelfs een baan! Een unieke vorm van samenwerking als je het mij vraagt.”

Wendy Mans, rayonmanager bij CSU: “Wij delen het sociale karakter met Combinatie Jeugdzorg. In onze eigen personeelsbezetting hebben we ongeveer 15% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen de schoonmaak zijn we in staat de juiste condities te creëren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een solide basis en groeimogelijkheden te bieden. Daarin ontwikkelen we voortdurend. Dus zo ontstond het idee: waarom doen we dat niet ook voor enthousiaste jongeren van Combinatie Jeugdzorg!”

Transitie naar Prestatiegericht
In overleg met CSU heeft Combinatie Jeugdzorg ervoor gekozen om te gaan werken met een resultaatgericht schoonmaakcontract. Dit betekent dat er niet een standaardlijst van werkzaamheden wordt afgewerkt, maar dat de schoonmaakinzet zich voegt naar de behoefte. Wendy Mans: “Dit is een transitie die wij toejuichen, maar wel wat meer vraagt van de medewerkers. Daarom leiden wij alle medewerkers de wij overnemen op in onze CSU Academy. Zij krijgen zowel een theorie- als praktijktraining in resultaatgericht werken, schoonmaak in de zorgomgeving en gastvrij werken. Bovendien nemen we naast de medewerkers ook de gebouwbeheerders en huismeesters mee in de veranderingen.”

Combinatie Jeugdzorg en CSU vertrouwen op een langdurige samenwerking en gingen met elkaar een contract aan voor onbepaalde tijd.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.