Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Succesvolle start voor het schoonmaakteam bij Ikea Heerlen

Succesvolle start voor het schoonmaakteam bij Ikea Heerlen

Bij Ikea Heerlen, sinds kort klant van CSU, zorgt een team van bijna 50 schoonmaakmedewerkers elke dag voor een schone, frisse winkel. Een divers team, van jong tot oud, dat van ’s ochtends tot ’s avonds werkt. Na een korte inwerkperiode maakten ze een vliegende start.

Dion Donners (36) werkt al bijna 6 jaar voor CSU. Hij begon als rayonmanager en werd later operationeel manager. Sinds oktober 2023 is hij districtsmanager in de regio Zuid-Limburg. In deze functie is hij verantwoordelijk voor tevreden klanten in dit gebied. Kortgeleden heeft hij bij Ikea Heerlen de opstart van het schoonmaakteam begeleid.

Ikea Heerlen: nieuwe klant voor CSU

Zeven dagen per week wordt er zowel binnen als buiten de winkel schoongemaakt. Dion: “We zijn hier pas een paar maanden bezig met het schoonmaakwerk. Daarbij zijn alle medewerkers die er werkten mee overgegaan naar CSU. We besteden bij een overname veel tijd aan het inwerken van onze nieuwe collega’s. We nemen alle tijd voor ze, geven presentaties, delen kleine cadeautasjes uit en eten samen Limburgse vlaai. Zo zorgen we ervoor dat ze goed starten en zich snel thuis voelen bij ons.”

Vliegende start

Dion: “Vanaf 25 maart zijn we echt begonnen. We waren al een paar maanden bezig met de voorbereidingen voor deze dag. Hier hebben verschillende projectteams veel tijd in gestoken. De start is heel goed verlopen. We hebben iedereen een vast contract gegeven. Ook een medewerker die via een uitzendbureau werkte. Dat zorgt voor vertrouwen. Het teamgevoel is positief. Dit heeft allemaal geholpen bij een goede start en gemotiveerde medewerkers.”

“We hebben ook gekeken naar nieuwe innovaties. Zo maken we nu gebruik van stofzuigers op accu, zodat er geen kabels meer in de winkel zijn. Ook worden de schoonmaakmedewerkers ondersteund door twee robots die de vloer schrobben en drogen. Het is belangrijk dat we het werk van onze mensen makkelijker maken met slimme oplossingen.”

Goed werkgeverschap

“Ik ben blij hoe soepel en rustig alles is verlopen. Zo hebben we ervoor gezorgd dat nieuwe collega’s met een goed gevoel bij CSU gestart zijn. Er is meteen gekeken hoe we de schoonmaak vanaf het begin konden verbeteren. Ikea Heerlen wordt echt gezien als voorbeeld als het gaat om hoe de schoonmaak hier is opgestart. Dat is een groot compliment.”

“De persoonlijke aandacht die we geven wordt erg gewaardeerd. Er is met respect gekeken naar de arbeidsvoorwaarden, die zijn helemaal overgenomen. Met nieuwe kleding, goede machines en materialen om mee te werken, en goede begeleiding zijn onze medewerkers in Heerlen heel tevreden. Ze zijn blij om voor CSU te werken.”