Home > Blog > Scherp op samen(werken)

Scherp op samen(werken)

Woensdag 07 September 2016
Door: Ton van de Ven, Manager Inkoop & Huisvesting

Scherp op samen(werken)

Na een fijne zomervakantie ben ik fris en opgeladen weer aan de slag gegaan. Klaar om weer optimaal te presteren en samen met mijn collega’s de beste resultaten neer te zetten. Want dat je dat bereikt door samen te werken, is binnen CSU niet meer dan normaal. Met opdrachtgevers, leveranciers en collega’s de krachten bundelen, om zo efficiënt en klantgericht te werken. Samen scherp zijn op het leveren van de beste dienstverlening.

De vakantieperiode was vroeger bij uitstek het moment om samen te zijn. Met familieleden en vrienden optimaal genieten van gezamenlijke uitstapjes en etentjes. Samen momenten en ervaringen delen. De afgelopen week verbleef ik samen met mijn vrouw, dochters en toekomstige schoonzonen in een mooi appartementencomplex op Mallorca. Vanaf ons balkon had ik goed uitzicht op het zwembad en op het terras. Zo zag ik al snel dat veel vakantiegangers niet zo veel op hebben met “samen”. Om 9.00 uur gingen de kettingen van de ligbedjes bij het zwembad en stroomden massa’s volwassen Nederlandse kerels op de bedjes af om deze vervolgens mee te slepen naar hun plekje en te “reserveren” met een handdoek. De meeste bedjes bleven vervolgens uren onbezet. Badgasten die om 9.10 uur bij het zwembad aankwamen moesten met lede ogen aanzien dat op 80% van de ligbedjes niemand lag, maar dat er toch geen plekje meer voor hen was om even te relaxen. Van enige solidariteit tussen de vakantiegangers was geen sprake. Ieder voor zich en God voor ons allen. Op het terras ook al weinig tekenen van “samen”. 4 volwassenen die aan 1 tafeltje druk bezig zijn met hun telefoon, nauwelijks een woord met elkaar wisselend, stoïcijns lurkend aan hun café con leche. Gezellig!

De maatschappij is aan het veranderen, alles wordt individualistischer, het hoort bij de tijd, hoor je links en rechts. Laat mij dan maar ouderwets zijn en bij een bedrijf werken waar juist een “samen” cultuur heerst. Gewoon met elkaar praten op een terrasje of in de kantine en je ligbedje of de laatste parkeerplek ook eens aan een ander gunnen. Ouderwets? Of niet meer dan normaal? De komende tijd ben ik, nog meer dan normaal, scherp op samen, samen scherp.

Geschreven door: Ton van de Ven
Ton  van de Ven

Ton van de Ven is manager Inkoop & Huisvesting bij CSU en zodoende verantwoordelijk voor inkoop, logistiek, wagenparkbeheer, huisvesting en overige facilitaire zaken. Daarnaast is Ton lid van de MVO-commissie. 

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.