Home > Blog > Innoveren door verbeelding

Innoveren door verbeelding

Woensdag 24 Februari 2016
Door: Elke de Jong , Specialist Innovatie

 

Hou jij iedere dag op je smartwatch al je gezondheid bij? En ziet jouw tandarts ieder kwartaal hoe netjes je gepoetst hebt? Allemaal voorbeelden uit onze nabije omgeving die aangeven in welke mate ‘connectivity’ een rol speelt.

Ook bij CSU zijn we al enige tijd druk bezig met de rol van IoT (“Zeg nooit ‘Internet of Things’ want dan hoor je er echt niet bij!”, heb ik me laatst laten vertellen…).  Het is de ontwikkeling waarbij alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet en gegevens uitwisselen.

Zetten we dan zomaar overal ‘smart’ of ‘connected’ voor? Dat zou te simpel zijn. Soms moet je het gewoon ervaren om beter te begrijpen wat het voor je kan betekenen. Zo heeft onze voltallige directie onlangs in een workshop eigenhandig IoT-oplossingen in elkaar geknutseld met behulp van ‘Little Bits’, de overtreffende trap van technische lego. En niet onverdienstelijk; Binnen een paar minuten hadden de meesten een oplossing gebouwd waarbij een sms werd verstuurd als je op een deurbel drukte. Dit drukt je met de neus op de feiten: de techniek is niet de barrière. Je hoeft alleen nog maar te bedenken wat je ermee zou willen doen. In de brainstorm die volgde, vlogen de revolutionaire ideeën in het rond. Tja, dat krijg je als je inzichtelijk maakt dat verbeelding onze enige beperking is!

En dus werkt CSU aan een Smart Cleaning Concept; een concept waarmee precies op de juiste plek schoongemaakt wordt door gebruik te maken van sensoren. Natuurlijk betrekken we daar onze ervaren operationele mensen bij. Want het is aan hen om te bepalen wat ze nu echt moeten weten van een pand en zijn bewoners. Welke meetbare informatie kan hun operationele proces verbeteren en waar wordt de klant blij van? De techniek maakt alles wat we verzinnen mogelijk, maar uiteindelijk moet het wel van toegevoegde waarde zijn. Daarom blijft het niet alleen bij bedenken, maar staan we ook aan de vooravond van de toepassing ervan. Een spannende tijd, waarin we gaan ontdekken of hetgeen we bedachten ook echt werkt!

Vooralsnog kijk ik vanavond maar niet in de activity app op mijn smartwatch. Met al dat nadenken over IoT- toepassingen heb ik vandaag nog maar weinig calorieën verbrand. Gelukkig is mijn tandarts wel trots op me!

Geschreven door: Elke de Jong
Elke de Jong

Als Specialist Innovatie is Elke, samen met haar collega's van de afdeling Innovatie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe en onderscheidende dienstverleningsconcepten, producten en oplossingen. CSU is voortdurend gefocust op innovaties om het werk voor de medewerkers makkelijker te maken en de dienstverlening richting klant te verbeteren. Ook richt zij zich op het delen van kennis en best-practices en ondersteunt bij concrete klantvragen.

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.