Home > Blog > Innovatie evenement

Innovatie evenement

Donderdag 06 April 2017
Door: Elke de Jong , Specialist Innovatie

Dinsdag 4 april begon zonnig in Enschede. Zo'n 50 klanten en relaties van CSU meldden zich bij het stadion van FC Twente. De middag werd geopend door Patrick de Groot, Businessunit Directeur van CSU, met een korte bedrijfspresentatie en een terugblik naar het verleden. Wat bleek? Innovaties in schoonmaakland waren tot voor kort dun gezaaid.

Vervolgens nam Erik Velderman, Financieel en Operationeel Directeur van FC Twente, het woord. CSU's innovatieve houding sluit volgens hem goed aan bij de toekomstvisie van FC Twente. Het stadion moet een visitekaartje en tevens een veilige omgeving zijn en is daarom ook een proeftuin voor vernieuwing. Enkele weken terug reed er bijvoorbeeld al een schrobzuigrobot rond. Velderman ziet zeker ook heil in het beter zichtbaar maken van activiteiten met behulp van sensoren.

Samenwerken
Kos Fourkiotis, Manager Innovatie bij CSU, informeerde het publiek vervolgens over de missie en visie van CSU op innovatie. Hoe innoveer je nu in een bedrijf met 18.000 medewerkers? Welke thematieken raak je dan? Hij lichtte toe welke fasen een innovatie doorloopt voordat het gemeengoed is binnen een bedrijf.  Een van de innovaties van CSU betreft een co-creatie met bouwgigant Heijmans. Samenwerking is de beste manier om vooruit te komen, dat bewijst het nieuwste concept BeSense. Alles over de totstandkoming van dit concept, de techniek achter de oplossing en de toepasbaarheid in de praktijk, werd uitgelegd door Thomas Thunnissen, Projectmanager BeSense bij Heijmans. 

Robotica in de dienstverlening
Tenslotte deed Elke de Jong, Specialist Innovatie bij CSU, verslag over de Robotica Roadshow. De toer door het land waarin CSU op verschillende locaties en binnen verschillende branches onderzoek doet naar de toegevoegde waarde van robotica voor de dienstverlening. Koning Willem 1 College, Makro, FC Twente, Universiteit van Amsterdam, VION, Eindhoven Airport en RAI; stuk voor stuk klinkende namen waar de Intellibot - robot van leverancier en partner Diversey - in de praktijk getest wordt. Niet alleen de techniek, maar ook het grote vraagstuk van impact op de werkgelegenheid werd onder de loep genomen.

Demonstratie
Na de presentatie was het tijd voor een kijkje achter de schermen. Verhalen uit het verleden en prachtige anekdotes uit de catacomben van het stadion fleurden deze middag verder op. Na de rondleiding door drie bevlogen heren, werd in de Hatrans Plaza door Joël de Rooij van Diversey een demonstratie verzorgd met de Intellibot. Deze robot had eerder al een paar weken proef gedraaid bij FC Twente en was nu voor een dagje terug om het publiek te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Dat de interesse groot was, bleek uit de vele vragen en goede gesprekken die volgden na de demonstratie.

Na het uitreiken van een goodie bag, met onder andere een innovatieve gadget, was een geslaagd evenement ten einde.

CSU dankt alle gasten voor hun aanwezigheid en actieve deelname en wellicht volgt er elders in het land nog een dergelijke middag, zodat de klanten en partners van CSU goed geïnformeerd blijven over de innovatieve ontwikkelingen in de branche.

Geschreven door: Elke de Jong
Elke de Jong

Als Specialist Innovatie is Elke, samen met haar collega's van de afdeling Innovatie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe en onderscheidende dienstverleningsconcepten, producten en oplossingen. CSU is voortdurend gefocust op innovaties om het werk voor de medewerkers makkelijker te maken en de dienstverlening richting klant te verbeteren. Ook richt zij zich op het delen van kennis en best-practices en ondersteunt bij concrete klantvragen.

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.