Home > Sessies Innovatie Boost

Sessies Innovatie Boost

Sessie gemist of nog eens terugkijken?

Tijdens onze CSU Innovatie Boost verzorgen we interactieve sessies samen met toonaangevende sprekers en organisaties. Professionals uit de facilitaire wereld, universitaire onderzoekers, gedragswetenschappers, productontwerpers en trendwatchers schuiven aan tijdens de CSU Innovatie Boost. Hier hoor je de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom innovatie en duurzaamheid, met de vertaalslag naar diverse branches. Bekijk alle CSU Innovatie Boost sessies van 2022 onderstaand terug of ga naar onze playlist op YouTube. 


De sessies van dag 1

1. Alleen door innovatie kan FM waarde vergroten
Als je impact wilt maken op lange termijn zal je ons vak vandaag slimmer, effectiever, leuker en duurzamer moeten maken. Verken je mee?

2. Duurzaam partnerschap niet alleen voor vandaag maar ook voor morgen en overmorgen
Leer van de gezamenlijke duurzame en innovatieve oplossingen van CSU en Jacobs Douwe Egberts, zoals digitalisering en afvalinzameling.

3. Dé FM trends en innovaties uit Benchmarkrapport Facilitaire Innovatie 2022
Je leert waar toonaangevende organisaties staan, wat hun doelen en prioriteiten zijn en welke facilitaire vernieuwingen en trends spelen.

4. Sociale innovatie door nieuwe allianties en initiatieven: een duurzame en vitale samenleving
Het ontdekken van de talenten, ambities en kennis van (toekomstige) medewerkers is ontzettend belangrijk. Hoe kun je dat als organisatie doen? Prof. Dr. Irmgard Borghouts vertelt je er meer over.


De sessies van dag 2

1. Keynote Yvette Watson: Hoe Facilitair Managers de wereld gaan redden
Yvette Watson, in 2021 uitgeroepen tot winnaar ABN AMRO Duurzame 50, neemt je mee in de uitdagingen rondom het verduurzamingsvraagstuk én hoe je als Facilitair Manager het verschil kunt maken in de praktijk.

2. Data en de werkelijke milieu-impact van FM
Milieuwetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de impact die de producten, middelen, materialen en alle andere onderdelen van de schoonmaakdienstverlening hebben op het milieu. Deze informatie is omgezet in een intelligent platform.

3. Keynote Ruud Koornstra: Jij doet ertoe
Ruud Koornstra is ervan overtuigd dat binnen 12 jaar het paradijs op aarde voor iedereen haalbaar is door de SDG’S van de VN te halen.

4. Facilitaire Coalities: voeten op de grond, hoofd in The Cloud
Dit webinar is een must see voor C-level en Facilitair Managers die stappen willen zetten in het creëren van een digitale facilitaire coalitie.

5. De hybride werkplek: van data naar daadkracht
Laat je informeren en inspireren over de meest ideale hybride werkomgeving en maak zowel je pand als organisatie futureproof.

6. Inzichten in Digitale Transformatie voor FM
Je komt niet meer onder de digitale transformatie binnen Facility Management uit. Voor een gezonde, gelukkige en gastvrije omgeving.


De sessies van dag 3

1. FX = (UX+CX) + (EX+MX) = De innovatieve facilitaire formule voor succes
Hoe verbeter je de Facilitaire Experience, de som van alle percepties en verwachtingen van gebruikers over het facilitaire werkveld? 

2. Keynote Pieter Hendrikse: Van Workplace naar Workforce - De impact op het herinrichten van Nederland
De gebruikers van vastgoed hebben een scherp veranderende behoefte door corona en de aanstormende nieuwe generatie.

3. Opgeladen werknemers met unieke arbeidsvoorwaarden? Maak kennis met Zizo
Werkgevers zoeken naar andere manieren om personeel aan te trekken en te binden in de vorm van extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Zizo biedt dé oplossing met o.a. schoonmaak aan huis voor jouw medewerkers. 

4. Branchespecial Leisure: Innovatieve impact op de FX journey van de gast
Hoe werken de partners op specifiek de locatie Landal Het Vennenbos samen om met innovaties een hogere gastscore te verkrijgen? 

5. Facilitaire Coalitie: Waardecreatie door facilitaire samenwerking
Een flexibel facilitair team dat meebeweegt en gastvrijheid bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan, met de FIT Challenge. 

6. Aanbesteden: Iedere dag een beetje beter
Suzanne Brackmann neemt je mee in de trends, uitspraken en verwachte ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht, met speciale aandacht voor de rol van intermediairs in dit speelveld.


De sessies van dag 4

1. Tell Me More… about Innovations
Welke innovaties zijn blijvertjes in het facilitaire werkveld? Wat is voor jou van toegevoegde waarde? In deze sessie maak je kennis met de meest verrassende toepassingen.

2. Branchespecial Onderwijs VO/MBO: SoS! Steward op School
Met Steward op School (SoS) werken tientallen scholen inmiddels aan burgerschapscompetenties om het afnemende gevoel van veiligheid en orde tegen te gaan. Leer meer over dit programma en krijg tips om van jouw school een schone, rustige en respectvolle onderwijsinstelling te maken. 

3. Branchespecial Zorg: Over de drempel, een innovatief zorgconcept
Het innovatieve zorgconcept ‘Over de drempel’ geeft een vernieuwende kijk op samenwerking tussen het facilitair bedrijf, de zorg van een zorginstelling en CSU met de cliënt in regie.

4. Branchespecial Onderwijs PO/VO: Help… ZAND!
Zand veroorzaakt niet alleen vervuiling in de school, maar verkort ook de technische levensduur van vloeren.


De sessies van dag 5

1. Keynote André Salomonson: Organiseren van waardecreatie in FM
Next Level FM begint bij het dagelijks realiseren van waarde die echte betekenis heeft. Om jouw organisatie en leveranciers hierin mee te krijgen vraagt dit o.a. om een goede strategie en vaardigheden, waar André - initiatiefnemer Next Level FM - je meer over vertelt.

2. CSU Innovatie Award: Kick off en tips van winnende FM innovaties
Tijdens deze sessie worden er tips gedeeld door Innovatie Award winnaars en hoe zij een succesvolle technologie uit andere sectoren vertalen naar FM.  

3. De impact van kunstmatige intelligentie raakt ook FM
Business journalist en trendwatcher Remy Gieling neemt je mee in de laatste technologische ontwikkelingen.