Home > Sessies Innovatie Boost

Sessies Innovatie Boost

CSU Innovatie Boost: let’s innovate together

De ontwikkelingen in de facilitaire branche staan nooit stil. Covid-19, digitalisering en duurzaamheid geven een veranderende kijk op gebouwgebruik en workplace management. Welke invloed heeft thuiswerken op de werkplekbeleving? En met welke oplossingen creëren we een veilige, productieve én leuke werkomgeving, ook na Covid-19?


Online kennissessies, keynotes, best practices en meer

Tijdens de CSU Innovatie Boost gidsten we je een week lang online door het snel veranderende facilitaire werkveld. We verzorgden interactieve sessies samen met toonaangevende sprekers en organisaties. Professionals uit de facilitaire wereld, universitaire onderzoekers, gedragswetenschappers, productontwerpers en trendwatchers schoven aan. Je hoorde de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom innovatie en duurzaamheid met de vertaalslag naar diverse branches. Met hét facility event voor innovatie en inspiratie kreeg je praktische inzichten en tips voor vandaag en morgen.

 

Sessie gemist of nog eens terugkijken?

Bekijk alle CSU Innovatie Boost sessies terug via onze YouTube afspeellijst of maak een keuze uit onderstaande sessies. 


De sessies van Dag 1

Hackathon phase 1: Take on the challenge 
De realiteit is dat deze branche voorop loopt in innovatie. Van robotisering en circulariteit tot data science: Facility Management is helemaal van nu.

Maak je organisatie toekomstbestendig 
Kennis verspreidt zich sneller dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Dit verandert net zo snel de behoefte, ook in ons domein.

Resultaten Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2021 
De resultaten van het Nationale Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie 2021 door de ogen van vier specialisten uit de branche.


De sessies van Dag 2

Heijmans, BeSense & CSU presenteren: Werken in de Toekomst
Heijmans, BeSense en CSU presenteren onder leiding van Rens de Jong (BNR) een slimme aanpak voor de werkomgeving van de toekomst

De lancering van Beyond Eyes 
Het lanceringsmoment tijdens CSU Innovatie Boost 2021.

In gesprek met Ton Hillen & John van Hoof
Onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong (BNR) nemen Ton Hillen en John van Hoof je mee in de samenwerking tussen Heijmans en CSU

BE Clean, een datagedreven en transparant schoonmaakproces
Tjerk Oostra en Marise Pieters geven inzicht in het gebruik van een pand en de behoeften van gebruikers die zorgen voor een effectievere inzet van schoonmakers.

Meer inzicht, effectievere schoonmaak 
Jeroen Groenen legt je uit hoe een pand maatwerk levert voor iedereen. In tijden van COVID-19 en bij het nieuwe toekomstige werken.

Hoe duurzaam en gezond is jouw gebouw? 
Maarten Nijhoff legt uit hoe je een duurzaam gebouw kunt creëren dat verantwoord omgaat met energie, met een comfortabel verblijf voor alle gebruikers als resultaat.


De sessies van Dag 3

In vier stappen naar de beste werkomgeving 

Een hybride werkplekstrategie is relevanter dan ooit nu werknemers voornamelijk thuis werken. Gideon van der Burg deelt inzichten hierover.

Op afstand dichtbij zijn én blijven in het Nieuwste Normaal 
Diane van Dijk en Stephan van Slooten delen uitkomsten uit de Nieuwste Normaal Emotional Journey; een unieke analyse van een uniek jaar.

Hoe zorgen we voor een duurzame arbeidsmarkt? 
Het verduurzamen van de samenleving door de ogen van Marjolein ten Hoonte. Marjolein belicht dit thema vanuit de arbeidsmarkt.

Trends in facilitair aanbesteden 
Prof. Dr. Ir. Fredo Schotanus doet onderzoek naar publieke inkoop en duurzame, innovatiegerichte en sociale benutting van de markt voor overheidsopdrachten. Hij neemt u mee langs de nieuwste ontwikkelingen en trends in aanbesteden.

Facilitaire Coalitie: de versneller naar waardevolle ketensamenwerking 
In deze sessie doet Bianca van Veldhuizen uit de doeken hoe je optrekt als één team, met één ambitie en gezamenlijke doelstellingen.

De Johan Cruijff ArenA: duurzame doelen van een smart city 
De Johan Cruijff ArenA is een voetbaltempel en de werkplek van Chief Innovation Officer en Directeur Facility Management Henk van Raan. Maar het is ook een stad op zich. Of beter gezegd, een smart city en een living lab voor relevante experimenten en innovaties, met sustainable development goals als aanjager.

 


De sessies van Dag 4

Tell Me More… about Innovations 
Innoveren stopt nooit. Dat blijkt wel uit hoeveel innovaties er wekelijks op de markt komen. Als innovatieve koploper binnen de facilitaire branche zoekt CSU doorlopend naar nieuwe toepassingen voor klantlocaties en medewerkers.

Branchespecial Zorg: Hoe het Tergooi Ziekenhuis experimenteert 
In deze kennissessie laten twee bevlogen experts zien hoe technische én sociale innovaties zorgen voor een schoner, gastvrijer en beter ziekenhuis.

De innovatielessen uit het primair onderwijs 
Het hedendaagse onderwijs zet al jarenlang stevig in op innovatie op verschillende vlakken. Marjolein Dreef gaat in gesprek met onderwijskenner en ‘innovatie booster’ Ad Matheeuwsen in een interactieve webinar.

Aanbesteden wordt steeds leuker 
Aanbestedingsadvocaat Suzanne Brackmann neemt u mee in de trends, gerechtelijke uitspraken en verwachte ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht.

Leren en innoveren: het schoolvoorbeeld van NHL Stenden
Mathijs Rutten en Marjolein Dreef tonen je met een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden waarom innoveren juist binnen een onderwijsomgeving waarde toevoegt en hoe je dat aanpakt.

 


De sessies van Dag 5

Hackathon phase 2: Best FM innovation wins 
Op vrijdag, de laatste dag van de Innovatie Boost week, presenteerden de drie beste teams met de meest vooruitstrevende, verrassende en vernieuwende ideeën hun pitch aan de vakjury.

Kick-off CSU Innovatie Award 2021 
De CSU Innovatie Award 2021 is de ultieme succesversneller. Juryleden Ferdinand Jaspers en Guido Helmerhorst geven tips om jouw innovatie de kickstart te geven naar facilitair Nederland.