Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.
duurzame vloerenrenovatie smartcoat bona methode

Vloeronderhoud duurzamer en goedkoper met CSU Smartcoat.

Duurzaam vloeronderhoud

De uitstraling van een vloer heeft een grote impact op die belangrijke eerste indruk. Een schone en egale vloer draagt bij aan het visitekaartje van jouw pand. Het valt op, en geeft een frisse uitstraling. De vloer verdient daarom extra aandacht. Onze specialisten onderhouden en reinigen alle soorten vloeren met grote zorgvuldigheid. Met Smartcoat bieden zij een duurzaam fundament: een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak voor een slijtvaste vloer gedurende 4 tot 5 jaar. En dat met maar liefst 47% minder CO₂-uitstoot.

CSU SmartCoat
CSU Smartcoat
  • Snel, makkelijk en milieuvriendelijk 
  • Naadloos, vloeistofdicht en slijtvast 
  • 50% kostenbesparing op termijn t.o.v. polymeren 
  • 47% CO2-besparing t.o.v. polymeren (Bron: milieukostenindicator MKI) 
  • 90% CO2- en energiebesparing t.o.v. vloervervanging (Bron: IVL-studie)

Milieuvriendelijke methode

Jouw vloer slijt. Iedere dag. In bijvoorbeeld een sporthal entree of schoollokaal al helemaal. En dat maakt de reiniging ook steeds lastiger. Zeker bij zachte/flexibele vloeren, waaronder met name linoleum. Die vloeren worden vaak onderhouden met alkalische strippers en polymeren (plastics), een proces dat onnodig veel geld en energie vergt. Bovendien is bij deze methode erg veel water en chemie nodig om die plastics weer van de vloer af te krijgen, die vervolgens samen in het riool belanden. Juist dat willen we voorkomen voor ons milieu. Met Smartcoat behoort die footprint tot het verleden.

Deze droge methode, ontwikkeld in samenwerking met Zweedse producent Bona en de specialisten van Vloer Boenen, maakt het mogelijk zonder chemie oude polymeerlagen verantwoord te verwijderen en voorziet de vloeren van een duurzame PU-coating. 

Slimme aanpak

Bij sommige vloeren is het goed zichtbaar dat ze al een heel leven achter de rug hebben. Hoe goed je ook schrobt, roestplekken van ooit verhuisde archiefkasten en ander leed zijn niet zomaar weg te poetsen. Smartcoat ontwikkelde met onder andere speciale schuurtechnieken een methode, waardoor deze beschadigingen in veel gevallen volledig gerenoveerd kunnen worden.

  • De vloer wordt allereerst geprepareerd en gerepareerd waar nodig. Dat kan ook als deze hevig beschadigd is of enkel wanneer deze qua kleur niet meer in de gewenste uitstraling past. We schuren een uiterst dun laagje van de vloer; beschadigingen als diepe groeven of gaten worden opgevuld of de vloer wordt zelfs deels vervangen. 
  • Daarna worden polyurethaan (PU) kleurcoating(s) naar keuze aangebracht en eventueel decoratie met sprinkels.
  • Het geheel wordt vervolgens afgewerkt met slijtvaste transparante PU-coatings. Hierdoor krijgt het gebouw in korte tijd een geheel nieuwe uitstraling, zonder de risico’s dat cementvloeren eronder aangeheeld moeten worden. Duurzaam dus voor portemonnee en het milieu en een stuk sneller weer te gebruiken dan bij volledige vervanging. 
vloerboenen smartcoat duurzaam vloeronderhoud renoveren

Of het nou gaat om een nieuwe of een oudere, versleten vloer en met of zonder polymeer: Smartcoat biedt altijd een oplossing. Het resultaat: een snel te realiseren, milieuvriendelijke en slijtvaste vloer voor de komende 4 tot 5 jaar. En dat met maar liefst 47% minder CO₂-uitstoot.

10 redenen om Smartcoat te kiezen

Is Smartcoat ook de oplossing voor jouw vloeren? Kies je voor duurzaam vloeronderhoud dan kies je Smartcoat. Wij geven je 10 redenen waarom. Bekijk ze hier.

Vriendelijke vloerbeschermers

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Goede inloopzones minimaliseren de schade die vuil en zand kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn het hardplastic stoeldoppen, en bij het ontbreken daarvan de metalen poten zelf, die krassen en groeven veroorzaken in bijvoorbeeld klaslokalen. Smartcoat biedt daarom ook speciaal ontwikkelde, duurzame vloerbeschermers waarmee meubilair kan worden voorzien. Deze zijn uit 100% gerecycled materiaal vervaardigd en houden de vloeren langer egaal, zonder krassen. Bovendien wordt voor de productie hiervan zoveel mogelijk samengewerkt met lokale SROI-bedrijven en zijn de vloerbeschermers veelal binnen een sociale werkplaats vervaardigd.

Matties vriendelijke vloerbeschermers

Aan de slag met Smartcoat of vrijblijvend meer weten?

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.