Overige diensten


1. Reinigen van wanden en plafonds

Stof- en vlekverwijderen van afwasbare wanden en plafonds.


2. Onderhouden van buitenterreinen

Denk hierbij aan het schoonhouden van parkeerterreinen en garages.


3. Schoonmaken van onbereikbare plekken

Alles boven reikhoogte stofvrij maken. Denk hierbij aan hoge randen/richels, buizenconstructie of lichtarmaturen/lichtbakken.

4. Reiniging clean rooms

Een van onze specialisaties is de schoonmaak van cleanrooms. Een verantwoordelijke taak, die we zeer serieus nemen. Met vakbekwame, ervaren mensen en specifieke methodes en middelen dragen we bij aan de kwaliteit en continuïteit van uw productieproces. 

De cleanroom-schoonmakers van CSU zijn:

 • VCCN-gecertificeerd
 • Op de hoogte van alle relevante regelgeving en protocollen
 • Zich bewust van het belang van hun werk en voelen zich persoonlijk verantwoordelijk

CSU beschikt over procedures en kennis op het gebied van:

 • Luchtstromen
 • Kleeddiscipline
 • Bewegingen en gedrag
 • Persoonlijke hygiëne
 • Reinigingssystemen en procedures
 • Outillage op maat
 • Metingen

5. Kauwgom of lijmresten verwijderen

Onze i-gum is speciaal ontworpen om kauwgom of lijmresten snel, zeker, eenvoudig en volledig te verwijderen. Op het moment van contact geeft de speciale borstel een pH-neutraal en veilig enzym-stoommengsel af dat kauwgom en lijm oplost. Vervolgens kan het gemakkelijk afgeveegd worden.

 

 

 

Neem contact met ons op
om gebruik te maken van
deze overige diensten

6. Groenvoorziening

Het groen rondom je gebouw is decoratief en functioneel. Mits goed onderhouden. Dat verzorgt CSU het hele jaar door. Tuinonderhoud is belangrijk voor een mooie groene beleving. Maar we kijken graag naar de hele groenvoorziening. Van snoeien van bomen en struiken tot verzorgen van perken en vijvers: CSU ontzorgt, zodat je het hele jaar geniet van een groene, frisse omgeving. Traditioneel tuinonderhoud doen we secuur en met plezier en het resultaat is prachtig. CSU ontzorgt en biedt hulp voor de gehele groenvoorziening. Wij leveren hoveniersdiensten van ontwerp, renovatie, aanleg tot onderhoud. Schakel CSU in voor onder meer:

 • Volledige renovatie en opschonen van tuinen en groenvoorzieningen.
 • Snoeiwerkzaamheden aan beplanting en bomen.
 • Onderhoud van groenvoorzieningen, gazons en tuinen.

CSU is gecertificeerd en gaat bewust en verantwoordelijk om met de leefomgeving.

7. Reinigen van gordijnen/vitrages (incl. brandwerend maken)

Het reinigen van de raambekleding wordt vaak verwaarloosd. Periodieke reiniging voorkomt dat raambekleding een bron van stof en vuil wordt en er onverzorgd uit komt te zien. Ook gaat het verkleuring tegen. Raambekleding blijft representatief en gaat langer mee. Het reinigen van gordijnen doen we met verschillende technieken voor een gegarandeerd schoon resultaat. Verder reinigt CSU lamellen, luxaflex, jaloezieën, plissé's, silhouettes/duettes, vitrages én buitenzonwering grondig en snel. Dit kan zijn middels ultrasoon reinigen of droogvriesreiniging, vaak d.m.v. een mobiele wasserij op eigen locatie. 

8. Ongediertebestrijding

Ongedierte is onwenselijk in en rondom het gebouw. Daarom is het snel inschakelen van een bedreven partner in ongediertebestrijding een belangrijke stap. CSU beschikt over de expertise en ervaring om ongedierte tegen te gaan en voorkomen. Onze speciaal opgeleide medewerkers kennen de geldende richtlijnen en protocollen. Ongediertebestrijding pakken we planmatig aan. Wij beginnen altijd met een risico-inventarisatie op locatie. Hieruit volgt een preventieplan. Ook dragen we zorg voor scholing en instructie aan de schoonmaakmedewerkers en leidinggevenden op locatie. Zo hebben zij ook een signaleringsfunctie.

9. Waste management

Waste management staat voor duurzame afvalverwerking. Samen met ketenpartners in de afvalverwijdering – en logistiek biedt CSU een integrale, duurzame aanpak. De traditionele afvalbakken maken plaats voor mooi gestyleerde afvalbakken op strategische plekken in het pand. Lees hier meer over de afvalbakken van Darin. Een circulair afvalinzamelsysteem om afval apart in te zamelen en te recyclen, waar we graag mee werken.

We werken volgens een systematisch afvalverwerkingsproces. Door het afval op de werkplek te scheiden, splitsen we afvalstromen effectief voor recycling. Zo bespaar je op de integrale afvalkosten en creëer je een duurzame uitstraling. 

10. Reinigen van de ICT werkplek

Wist je dat een frisse en schone werkplek voor tevreden medewerkers en minder ziekteverzuim zorgt? Computerapparatuur is hier onderdeel van. Over grondige computerreiniging wordt in veel gevallen niet serieus nagedacht, maar een schone computer maakt een verschil voor de werkervaring. Toetsenborden trekken stof en vuil aan en zijn een bron van bacteriën en virussen. Zelfs meer dan een toiletbril! Goed reinigen van computers voorkomt ook storingen. Een kleine investering met een groot effect.

Onder computerreiniging vallen verschillende schoonmaakdiensten. CSU verzorgt zorgvuldige en snelle specialistische reiniging van o.a. toetsenborden en muizen, computers, laptops, tablets, printers, faxen en kopieerapparaten, (mobiele) telefoons, technische- en serverruimtes en meld- en regiekamers. 

11. Onderhoud en reiniging industriële ventilator

Door je staande of wandventilator industrieel tijdig te laten reinigen voorkom je problemen, zoals: geluidsoverlast, een slecht functionerend systeem, gezondheidsklachten en een hoge energierekening. Om te voorkomen dat stof en bacteriën zich ophopen en via de industriële ventilator weer verspreiden, is periodieke reiniging van groot belang. Hierdoor gaat de industriële ventilator langer mee. Bovendien worden dankzij een goede reiniging en desinfectie van de industriële ventilator klachten als concentratieverlies, hoofdpijn en duizeligheid bij werknemers voorkomen. Dankzij een gezond binnenklimaat treedt er minder ziekteverzuim op.

12. Roltrapreiniging

In elk gebouw is de roltrap niet alleen het duurste, maar ook het meest gebruikte vloeroppervlak. Terwijl frequente schoonmaak hard nodig is, gebeurt dit niet of te weinig. Hooguit twee keer per jaar. De redenen zijn begrijpelijk: reguliere reinigingsmachines zijn niet alleen prijzig, maar ook tijdrovend (tot wel 8 uur!). De ideale schoonmaakfrequentie hangt af van het gebruik, het vuil én de vloer eromheen. Het EscaTEQ roltrapreinigingssysteem speelt hier allemaal op in. De roltrapreiniger is een lichtgewicht, kostenbesparend systeem, waarmee de schoonmaakmedewerker van CSU zelf in slechts 5 minuten de roltrap schoonmaakt. Zonder dat de roltrap gestopt hoeft te worden. Ideaal, want zo kan de reiniging opgenomen worden in het dagelijkse werkprogramma.

 

13. (Klein) technisch onderhoud

Gedurende het jaar zijn er volop kleine ongemakken. Klein technisch onderhoud kan nodig zijn voor zaken, zoals: lekkende kranen, kapotte lampen, defecte stopcontacten, plafondplaten etc. Geen klusjesman in dienst? CSU biedt een voordelige oplossing. Wij helpen je met onze facilitaire services bij allerhande werkzaamheden en lossen kleine storingen snel en vakkundig op. Handig toch!

14. Reiniging zwembad

Bodem en wanden worden schoongemaakt met een zwembadstofzuiger en/of zwembadrobot.


Ook bieden we services aan:

1. Stewarding

Naast het uitvoeren van schoonmaakdienstverlening, verzorgen we ook stewarding diensten. Voor de uitvoering van deze dienst beschikken wij over professionele stewards. Onder stewarding verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Afwaswerkzaamheden in de spoelkeuken.
 • Het verzorgen, onderhouden, transporteren en opslaan van materialen, zoals: glaswerk, bestek en buffetschalen.
 • Andere keuken gerelateerde werkzaamheden, zoals: groot keukenonderhoud, schoonmaak van de keuken en schoonmaak van goederenliften.
 • Afvallogistiek in de keuken, waardoor afval op correcte wijze wordt gescheiden.

2. Gastvrouw/host(ess)

CSU is ervaren in het leveren van passende facilitaire ondersteuning. Uit de praktijk blijkt dat een hostess het verschil kan maken voor een organisatie. Een goed opgeleide hostess geeft gasten een eerste, goede indruk van de organisatie. Recent onderzoek toont aan dat de rol van de gastvrouw essentieel is voor een positieve ontvangstbeleving. Zij heeft veruit de grootste impact op de ‘customer journey’. CSU ontzorgt je graag middels een vriendelijke en representatieve hostess. Zij is het eerste aanspreekpunt, heet gasten welkom en begeleidt hen indien gewenst naar hun afspraak.

3. Toiletroomservice

Het toilet is een van de meest bezochte ruimtes van gebouwen. Frequente schoonmaak van toiletten is cruciaal. Voor de sanitaire hygiëne is er CSU toiletroomservice. Op vaste momenten reinigen wij uw toiletten, wastafels en urinoirs. Daarnaast leveren wij sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier, zeep, dispensers en handdoeken. Ook lossen we defecten adequaat op. Tijdens het schoonmaken van een toilet kijken we naar de hygiëne, bevoorrading en het gebruik van een toilet. CSU ontneemt al je zorgen. 

4. Hulp bij interne verhuizingen

Een interne verhuizing of bedrijfsverhuizing kost veel tijd en energie. Een goede voorbereiding en planning zijn essentieel. CSU helpt graag met het inpakken van verhuisdozen en het zorgvuldig verplaatsen van meubilair en apparatuur. Desgewenst maken we alles meteen schoon. Een bedrijfsverhuizing is ook hét moment voor kleine onderhoudswerkzaamheden of reparaties. Ook daar helpt CSU graag bij.

5. Verzorging van het linnengoed

Fris en schoon linnengoed draagt bij aan een nette, representatieve uitstraling en een welkom gevoel. CSU helpt bij de complete verzorging van linnengoed (handdoeken, bedlinnen) voor hotels, restaurants, bungalowparken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Onze medewerkers wassen, strijken en bergen handdoeken en/of bedlinnen voor je op. Ook de reiniging van bedrijfskleding kun je aan ons overlaten.


Neem contact met ons op om
gebruik te maken van onze service


Contact

Mail naar specialistenteam@csu.nl of bel naar 0413 285 111.