Home > Sectoren > Onderwijs > HBO

Hoger Beroepsonderwijs (HBO)

Slimmer, schoner, groener

Als onderwijsinstelling leid je nieuwe generaties op voor de wereld van morgen. Een wereld die razendsnel verandert en om nieuwe oplossingen roept. Eenvoudiger, efficiënter en duurzamer. Begrijpelijk dat je die open mind ook bij je facilitaire partner zoekt. Bij CSU zit je dan goed. Leren en innoveren zit in ons DNA, altijd op zoek naar de vragen achter de alledaagse vraag: hoe maken we jullie leeromgeving steeds schoner én groener? En de processen steeds slimmer én sneller?

Als facilitair innovator en branchevoortrekker helpen we je met efficiënte oplossingen die ook echt vernieuwend zijn, want de toekomst is nu. Van robotica en PU-coating voor duurzaam vloeronderhoud tot datagestuurde schoonmaak. Zo wordt schoonmaken maatwerk, naadloos afgestemd op jullie gebruik. En dat gebruik kunnen we door slimme innovaties ook beïnvloeden. Wat dacht je van de Voting Bin, die een poll met recycling combineert? Samen met jou gaan we voor een gezonde onderwijsomgeving die inspireert tot innovatie. Elke dag weer.

 

Inspirerend samenwerkingspartner

Als je denkkracht bundelt, leer je meer en kom je sneller vooruit. In het onderwijs is dat vanzelfsprekend, maar ook bij CSU. Als familiebedrijf geloven we maar in één manier van werken: samenwerken, op een actieve en enthousiaste manier. Met jou, met docenten, medewerkers en studenten. En zeker ook met je andere facilitaire partijen. Want alleen samen kunnen we slimmer faciliteiten, materialen en mensen delen. Daarvoor duiken we diep in jouw onderwijsinstelling en uitdagingen. Niet alleen die van vandaag, juist óók die van morgen. Alleen zo snappen we precies waar je naartoe wilt. Realisatie van je organisatiedoelen, gezondheid en veiligheid, aandacht voor mens en milieu – dat is logisch. Samen met jou en alle betrokkenen zetten we de puntjes op de i van inzet. Met als resultaat: een schone en prettige leeromgeving, gecreëerd vanuit efficiency, innovatie en inspiratie. 

Zo ziet het schoolvoorbeeld eruit van facilitaire ketensamenwerking via ons model van de Facilitaire Coalitie bij De Haagse Hogeschool:


Stages en innovatieprojecten voor HBO-studenten

Samenwerken aan kennis en kansen voor de nieuwe generatie, dat vormt het hart van het onderwijs. Talent vind je tenslotte overal – als je het maar tot bloei laat komen. Pittige innovatievraagstukken? In hackatons kunnen je studenten al hun ideeën kwijt om facilitaire processen te verslimmen, compleet met coaching. Of ze starten zelf een onderzoeks- of innovatieproject.

Meer leren over hygiëne en duurzaamheid? Via bijvoorbeeld gastcolleges, lezingen en standaard- of maatwerkbijdragen verruim je je curriculum. Ook voor een kick-start van een facilitaire carrière zit je bij CSU goed. Van stages tot traineeships. Van studieprojecten tot eindopdrachten. En van meeloopdagen tot bedrijfsbezoeken. Al ruim vijftig jaar geloven we in de kracht van kennisdelen, juist met jongeren. Met hun frisse blik op de toekomst.

Een welkom gevoel op jouw hogeschool

Je onderwijsinstelling is een plek waar iedereen zich welkom moet voelen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Een fijne leeromgeving gaat daarom verder dan hygiëne. Het zit ‘m ook in gastvrijheid, een gevoel dat in de kleinste details schuilt. Onze schoonmaakmedewerkers hebben een natuurlijk talent voor hospitality. Als persoon al vriendelijk, vrolijk en betrokken, geprofessionaliseerd dankzij opleidingen in klantgerichtheid en gastvrijheid.

Ze zijn onderdeel van jouw team, daar voelen ze zich thuis. Zo dragen ze enthousiast bij aan de ondersteuning, hulp en informatievoorziening in jouw onderwijsinstelling. Aan iedereen – van gebruikers tot bezoekers. Niet voor niets kiezen steeds meer onderwijsopdrachtgevers voor zichtbare schoonmaak. Want goed voorbeeld doet goed volgen. En als dat ook nog met een glimlach gaat, werk je samen aan schoon én sfeer. 


Duurzaamheid: samen positieve impact maken

Als onderwijsinstelling sta je midden in de maatschappij. Een samenleving waar we steeds zuiniger op moeten zijn, met duurzaamheid als de nieuwe norm. Sterker, dat verwacht de nieuwe generatie ook van je. Met CSU ben je verzekerd van een partner die groen denkt én doet, oprecht gedreven om jullie ecologische footprint te verlagen.

Dat begin bij de basis. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden, verantwoord afvalbeheer en hergebruik van afval binnen jouw hogeschool. Maar we kijken verder, naar groenere processen. Neem de vloer, wist je dat je bij doorlopende schoonmaak ook flink bespaart op CO2 en energie? Echt duurzaam verschil maak je alleen samen. Ook met je andere leveranciers en facilitaire partijen. Graag slaan we de brug tussen hen, zodat elke partner zijn duurzame doelstellingen versterkt. Bijvoorbeeld met Ecochain: samen zoomen jullie in op elk deel van de waardeketen en zie je welke (duurzame) keuzes welke impact opleveren. Zo verminder je jouw milieu-impact waar het er echt toe doet – van het gebruik van de wasmachine tot het woon-werkverkeer van onze schoonmaakmedewerkers. Samen met jou gaan we voor een gezonde, schone leeromgeving met oog voor mens, milieu en maatschappij.


Verder praten over de mogelijkheden?

Dat kan natuurlijk! Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder.
Bel of mail naar 06-30331650onderwijs@csu.nl

Met onze branchemanager heb je jouw eigen facilitaire kennisdrager binnen het onderwijs. Met ruime ervaring van het facilitair werkveld in verschillende branches, heeft Marjolein Dreef zich toegelegd op het onderwijs. Van basisschool tot universiteit en van aanbesteding tot zaalveger. De branchemanager participeert actief in diverse kenniskringen en adviseert, op basis van brede kennis en ervaring. Zij is jouw sparringpartner voor innovatie, trendontwikkeling en best practices. Met kennis van zaken en op het snijvlak van onderwijs, schoonmaak én de regio.


Download het Corona heropstartplan - HBO

Corona heropstartplan voor HBO

CSU ontwikkelde voor het hoger beroepsonderwijs een Corona heropstartplan. In dit plan lees je hoe onze dienstverlening op jouw onderwijsinstelling weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met het heropstartplan helpt CSU jou om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in de organisatie zodat je medewerkers en leerlingen er veilig terecht kunnen. Het plan gaat onder andere in op gewenste wijzigingen in jouw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van jouw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken.


HBO: Kennissessie

Het hedendaagse onderwijs zet al jarenlang stevig in op innovatie op verschillende vlakken. Marjolein Dreef ging in gesprek met experts uit de Onderwijs branche.

Bekijk hier de sessie over HBO terug:

Leren en innoveren: het schoolvoorbeeld van NHL Stenden


Waarom CSU als schoonmaakpartner in Hoger Beroepsonderwijs?

  • BE Clean (datagestuurd schoonmaken, al dan niet met behulp van sensoren) als onderdeel van Beyond Eyes.
  • Facilitaire Coalitie: het bekroonde samenwerkingsmodel dat begeleid wordt door de Facilitair Verbinder en jouw organisatie helpt om een duurzaam samenwerkingsverband tussen verschillende facilitaire dienstverleners tot stand te brengen.
  • Ecochain: Samen met Ecochain zoomen we in op elk deel van de waardeketen en zien we welke (duurzame) keuzes welke impact opleveren. Het resultaat: een gedetailleerd beeld van de footprint, die we kunnen verminderen waar het er écht toe doet. Van het gebruik van een wasmachine tot het woon-werkverkeer van onze medewerkers.
  • Student Centraal-programma: wij bieden stages, projecten, workshops en lezingen. Met als doel de studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven en andersom ons weer nieuwe inzichten terug te geven van de nieuwe generatie. Daarnaast kunnen ze ook deelnemen aan hackathons, een intensieve brainstorm waarbij studenten aan de slag gaan met een echt facilitair proces en onderweg coaching krijgen van experts.

Aanvullende diensten

Omdat iedere locatie anders is, bieden wij altijd maatwerk. We bieden ook periodieke en aanvullende diensten zoals conciërgetaken, glasbewassingspecialistisch vloeronderhoud en gevelonderhoud.