Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Collega Sam haar ervaring met PSV+ 12 weeks

sam csu

Tijdens mijn stageperiode bij CSU kreeg ik de mogelijkheid om mee te doen aan PSV+ 12 weeks. Een hele mooie kans, die ik met beide handen heb aangegrepen. Aan de slag met allerlei onderwerpen rondom het krijgen/hebben van een gezonde levensstijl. Bewust worden en lekker in beweging zijn, echt iets voor mij!

12 weken lang aan de slag

Samen met verschillende mensen van verschillende bedrijven ging ik onder leiding van drie leuke leefstijlcoaches 12 weken lang aan de slag. Iedereen met zijn of haar eigen doel. Van conditie opbouwen, fit worden, afvallen tot je slaap verbeteren. En dit alles in het Philips Stadion of op PSV Campus de Herdgang.

Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Het eerste uur ga je aan de slag met theorie, waarin je uitleg krijgt over een bepaald thema. Denk hierbij aan voeding, timemanagement, sociale omgeving, nachtrust of mindset. Dit zijn interactieve presentaties, waarin de leefstijlcoaches met de groep in gesprek gaan en je samen zoekt naar voorbeelden of antwoorden. Ook stel je elke week aan het einde van het theorie gedeelte je persoonlijke SMART doelen voor de komende week samen. Deze mogen passen bij het besproken thema, maar je bent hierin helemaal vrij.

Deze doelen schrijf je op in jouw werkboek. Een dik boek vol handige informatie die je er tijdens het theorie gedeelte bij kunt houden. Ook staat hier huiswerk en allerlei informatie in om thuis nog eens na te lezen. Het huiswerk is geen verplichting, maar puur voor jezelf. Na een uur theorie is het tijd om te gaan bewegen. Dit kan echt van alles zijn: krachtoefeningen, conditioneel aan de slag gaan of zelfs trefballen. En ieder doet dit op zijn of haar eigen niveau en tempo.

Meten is weten

Om je voortgang te kunnen meten, doe je aan de start van het programma een nulmeting. Hierbij ga je op een weegschaal staan. Deze meet allerlei waardes die je terug kunt vinden in je PSV+ app. Laat je hier niet door afschrikken. Dit hoef je verder met niemand te delen 😉 Daarnaast doe je een beweeg challenge met allerlei verschillende oefeningen. De resultaten hiervan noteer je in je werkboek en aan het einde van het programma doe je precies dezelfde oefeningen en de meting nog eens. Zo kun je je voortgang bekijken, super leuk!

Mijn ervaring

Ik deed mee om te werken aan mijn conditie en weer fit te worden na een knieblessure. Daarnaast vond ik het super interessant om meer te weten te komen over voeding en te leren over wat er nog meer belangrijk is bij een gezonde leefstijl. Tijdens deze 12 weken ben ik me vooral meer bewust geworden en heb ik super veel mogen leren. Vanuit deze basis, ga ik mezelf er zeker nog veel verder in verdiepen.

Als je nog twijfelt om mee te gaan doen doordat je bijvoorbeeld liever niet 12 weken lang ergens aan vastzit of dat je niet weet of het iets voor je is. Kan ik maar een ding zeggen en dat is, gewoon doen! Het is een geweldige ervaring en de tijd vliegt echt voorbij, voor je het weet zijn de 12 weken alweer over. Want ik durf nu al wel te zeggen dat ik het een beetje mis..

Bedankt CSU voor de mooie kans en bedankt aan de leuke leefstijlcoaches van PSV+ 12 weeks!

7_007
8
1_001