Home > Blog

Blog

Hospitality, de plank mis

Woensdag 22 Maart 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

WELKOM schreeuwen de letters op de gesloten slagboom me toe. Ik druk op de bel van de intercom. Onduidelijk gekraak volgt. Op goed geluk roep ik dat ik Diane van Dijk ben en een afspraak heb met Henk Jansen.


De 5 trends in hospitality!

Woensdag 11 Januari 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

Of het nu het woord van het jaar is, de beste oliebollen of haring, de top 2000, de top 3 van ergernissen op de werkvloer of de Quote 500. Ik ben dol op dit soort lijstjes. Daarom mijn eigen toplijstje: de 5 trends in hospitality. Hospitality heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ons er steeds meer van bewust dat het van strategisch belang is om de gasten een prettige beleving te bieden. Dat het daarom essentieel is dat de medewerker zelf regie en verantwoordelijkheid krijgt. Ik heb op dit gebied het afgelopen jaar heel veel gezien en meegemaakt. Mijn vooruitblik in 5 trends die ik zie voor 2017. Ik deel ze graag met je.

 


John's Scherpe Blik

Maandag 07 November 2016
Geschreven door: John van Hoof

Zo, terwijl ik deze blog schrijf zie ik dat ik precies 3246 stappen heb gezet vandaag. Ja, ik heb tegenwoordig weleens zo’n fitnessarmband om m’n pols. Er zit niet alleen een stappenteller op, zo'n apparaatje houdt je halve medische toestand bij. Hoeveel je slaapt, je hartslag, je calorieënverbruik… Natuurlijk is het een leuke gadget. Maar ik gelóóf ook in dit soort dingen. Wat heeft dit nu allemaal met CSU te maken? 


Hospitality: ballen & barista’s

Woensdag 26 Oktober 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Braaksel eten, tabasco drinken, hondenpoep in je haar. Studenten zien een stevige ontgroening als een belangrijk onderdeel van de identiteit van hun vereniging. Het zou de groentjes, ofwel feuten, sterker maken en saamhorigheid en vriendschap creëren. En het levert natuurlijk sterke verhalen op, voor later. Dit najaar waren er opnieuw ontgroeningsincidenten, ditmaal in Groningen. Een jongen liep ernstig hersenoedeem op. Een seksistische scorelijst die uitlekte, gaf een kijkje in de vernedering die studentes moeten ondergaan.


Scherp op samen(werken)

Woensdag 07 September 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

Na een fijne zomervakantie ben ik fris en opgeladen weer aan de slag gegaan. Klaar om weer optimaal te presteren en samen met mijn collega’s de beste resultaten neer te zetten. Want dat je dat bereikt door samen te werken, is binnen CSU niet meer dan normaal. Met opdrachtgevers, leveranciers en collega’s de krachten bundelen, om zo efficiënt en klantgericht te werken. Samen scherp zijn op het leveren van de beste dienstverlening.


Schoonmakers verdienen de gele trui!

Maandag 11 Juli 2016
Geschreven door: Esmée Ficheroux

Het was de laatste weken Tour de France vóór en ná op tv. Ik moet eerlijk bekennen: een echte wielerfan ben ik niet, maar af en toe kreeg ik er een glimp van mee als de tv aanstond. En de passie van de renners en de hele entourage raken me dan toch. Ik zag in de topsport die het wielrennen is duidelijke parallellen met onze eigen ‘topsport’, de schoonmaak. Twee branches die allebei flink in beweging zijn.


Henry is jarig

Maandag 02 Mei 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

De schoonmaakbranche is volop in beweging. Het stoffige imago uit het verleden wordt in rap tempo ingehaald door de tand des tijds. Ook de schoonmaakbranche gaat mee in de vaart der volkeren. Ging het vroeger met de klant over een vloertje netjes in de was zetten of over de ramen een keer grondig lappen, tegenwoordig hebben we het met onze klanten over smart cleaning, activity based cleaning, sensor based cleaning, robotisering en wat al niet meer. Blijft dan niks bij het oude, moet dan alles anders?

 


Facilitaire ketensamenwerking: One FM

Woensdag 13 April 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Zou u in uw eigen huishouden eerst de badkamer grondig poetsen en daarna de bemodderde hond in bad doen? De vloeren boenen vóór de verbouwing? Het tuinpad vegen en dan het gras maaien? Ketensamenwerking in facility management is niet meer weg te denken bij moderne organisaties.  


En de winnaar is

Maandag 11 April 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

En de winnaar is
Zenuwachtig zitten we langs de catwalk te wachten op de uitslag van de fashion award. Daar zitten we dan als nuchter oer-Hollands schoonmaakbedrijf midden tussen de glamour, met Sylvana Simons als presentator....

 


Innoveren door verbeelding

Woensdag 24 Februari 2016
Geschreven door: Elke de Jong

Hou jij iedere dag op je smartwatch al je gezondheid bij? En ziet jouw tandarts ieder kwartaal hoe netjes je gepoetst hebt? Allemaal voorbeelden uit onze nabije omgeving die aangeven in welke mate ‘connectivity’ een rol speelt.


Een beurs als ontmoetingsplek

Woensdag 10 Februari 2016
Geschreven door: John van Hoof

Beurzen bezoeken, is dat eigenlijk nog van deze tijd? Beurzen en markten zijn er al sinds mensenheugenis. Een ontmoetingsplaats van mensen die hun waren tonen. Maar wat moet je tonen als je in de zakelijke dienstverlening zit, zoals wij? 


Voldoening van duurzaamheid

Woensdag 27 Januari 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

Milieu? Milieu? Man, Ik kom uit een voortreffelijk milieu…… Wie kent de reclame nog met Loes Luca in de rol van chique dame die van uitstekende komaf lijkt te zijn maar weinig op heeft met ons leefmilieu. Het is niet eens zo heel lang geleden dat er op deze wijze aandacht werd gevraagd voor het milieu.


In de watten

Woensdag 13 Januari 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Mijn voeten doen nu al zeer! En ik sta nog een paar dagen in onze stand op de Vakbeurs Facilitair. Op mijn nieuwe, dus pijnlijke pumps… Toch vind ik deze beurs helemaal geweldig. Ik kijk er ieder jaar naar uit. Waarom? Het is een sociale ontmoetingsplek in real life voor alle managers, directeuren en inkopers binnen de facilitaire sector. 


Meer informatie
Woordvoerders
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Mira van der Heijden

Specialist Marketing,
Communicatie en PR
Mira.van.der.Heijden@csu.nl
0413 28 51 93

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.