Home > Blog

Blog

Hospitality, kan het ook uit?

Donderdag 30 November 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

Heb jij m’n spullen?
Als een havik houd ik alles en iedereen in de gaten. Niet op een vervelende manier hoor, maak je geen zorgen! Het is gewoon mijn Hospitality gen. Ik wijs mensen altijd de weg, ook op voor mij onbekende plekken. Ik ben er alert op of mensen sjaals, brillen, telefoons, tassen of jassen vergeten en draag ze alles na. Het is zelfs zo erg dat mijn collega’s er al op vertrouwen dat ik vergeten spullen wel bij ze terugbreng. Zijn ze iets vergeten, dan bellen ze eerst mij!


MANAGERS VAN NEDERLAND, GA EENS UW WERKVLOER OP!

Vrijdag 03 November 2017
Geschreven door: John van Hoof

Veertig procent van de werknemers vindt de afstand van de vloer naar hun leidinggevende te groot, las ik van de zomer op internet. Ik vond het een nogal hoog percentage: vier op de tien. Natuurlijk, er zijn altijd bazen en medewerkers in een organisatie. Maar dat wil toch niet meteen zeggen dat er afstand bestaat? Een te grote afstand is niet in het belang van beide partijen. Niet van een manager die verwacht dat zijn mensen de zorgvuldig uitgestippelde ‘why’ van Simon Simek elke dag in praktijk brengen. Laat staan van de medewerker die warme betrokkenheid nodig heeft om gemotiveerd te blijven.


Wat de politiek nog kan leren van facilitair Nederland…

Donderdag 12 Oktober 2017
Geschreven door: Marjolein Dreef

Sinds woensdag 15 maart broedde politiek Nederland op een coalitie. In bijna diezelfde tijd bleek faciliterend Nederland veel minder moeite te hebben met een andere coalitie. Eén waarbij partijen met elkaar gingen samenwerken die dat in het verleden nog nooit hadden gedaan. En waar je een resultaat zou verwachten dat kraakt als een oud kabinet, draait die facilitaire coalitie als een zonnetje. Als ‘informateur’ had ik de rol om die partijen tot elkaar te brengen, als facilitair verbinder bij CSU.

 


Verboden te communiceren over toiletborstels

Dinsdag 12 September 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

Goedbedoelde, maar tenenkrommende boodschappen (soms zelfs op rijm!) in het toilet, met een hoofdrol voor de toiletborstel. Pantry’s met passief-agressieve boodschappen, bedoeld voor die paar collega’s die niets opruimen. A4-Terreur. Killing voor uw hospitality-filosofie. Te herkennen aan hoofdletters, uitroeptekens en vetgedrukte woorden. En aan de taalfouten die pesterig zijn verbeterd door de zich niet aangesproken voelende collega’s.


Duurzaam inkopen voor een betere wereld

Woensdag 12 Juli 2017
Geschreven door: Ton van de Ven

Normaliter ben ik niet zo van de Engelse termen, dat is toch meer iets voor mensen die aan de verkoopkant actief zijn. Maar omdat het zo mooi op het certificaat staat - en om aan te geven dat het een internationale richtlijn betreft die wereldwijd een rol gaat spelen - wil ik toch graag met u delen dat ik, als één van de eerste mensen in Nederland, de tweedaagse training ISO 20400 Sustainable Procurement heb gevolgd.


Innovatie = bewust evolueren

Vrijdag 14 April 2017
Geschreven door: Kos Fourkiotis

Elke ochtend smeer ik de boterhammen voor mijn kinderen. Ik doe daar dan - heel verrassend - kaas, hagelslag, pindakaas of ham op. Bewust let ik bij de vleeswaren dan op de houdbaarheidsdatum en bij twijfel ruik ik eraan. Mijn neus neemt die twijfel trouwens niet altijd weg, maar gelukkig heb ik een kat en zij kan iets beter dan ik; ruiken of iets nog eetbaar is.


Innovatie evenement

Donderdag 06 April 2017
Geschreven door: Elke de Jong

Dinsdag 4 april organiseerde CSU een Innovatie Evenement voor haar klanten en relaties uit de regio Noord-Oost Nederland in de Grolsch Veste, het prachtige stadion van FC Twente. CSU draagt sinds 2016 zorg voor de schoonmaak van dit stadion. De samenwerking met FC Twente was al op alle vlakken goed te noemen, maar slaat nu ook een innovatiever pad in.

Een fotoverslag van dit evenement.


Hospitality, de plank mis

Woensdag 22 Maart 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

WELKOM schreeuwen de letters op de gesloten slagboom me toe. Ik druk op de bel van de intercom. Onduidelijk gekraak volgt. Op goed geluk roep ik dat ik Diane van Dijk ben en een afspraak heb met Henk Jansen.


De 5 trends in hospitality!

Woensdag 11 Januari 2017
Geschreven door: Diane van Dijk

Of het nu het woord van het jaar is, de beste oliebollen of haring, de top 2000, de top 3 van ergernissen op de werkvloer of de Quote 500. Ik ben dol op dit soort lijstjes. Daarom mijn eigen toplijstje: de 5 trends in hospitality. Hospitality heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ons er steeds meer van bewust dat het van strategisch belang is om de gasten een prettige beleving te bieden. Dat het daarom essentieel is dat de medewerker zelf regie en verantwoordelijkheid krijgt. Ik heb op dit gebied het afgelopen jaar heel veel gezien en meegemaakt. Mijn vooruitblik in 5 trends die ik zie voor 2017. Ik deel ze graag met je.

 


John's Scherpe Blik

Maandag 07 November 2016
Geschreven door: John van Hoof

Zo, terwijl ik deze blog schrijf zie ik dat ik precies 3246 stappen heb gezet vandaag. Ja, ik heb tegenwoordig weleens zo’n fitnessarmband om m’n pols. Er zit niet alleen een stappenteller op, zo'n apparaatje houdt je halve medische toestand bij. Hoeveel je slaapt, je hartslag, je calorieënverbruik… Natuurlijk is het een leuke gadget. Maar ik gelóóf ook in dit soort dingen. Wat heeft dit nu allemaal met CSU te maken? 


Hospitality: ballen & barista’s

Woensdag 26 Oktober 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Braaksel eten, tabasco drinken, hondenpoep in je haar. Studenten zien een stevige ontgroening als een belangrijk onderdeel van de identiteit van hun vereniging. Het zou de groentjes, ofwel feuten, sterker maken en saamhorigheid en vriendschap creëren. En het levert natuurlijk sterke verhalen op, voor later. Dit najaar waren er opnieuw ontgroeningsincidenten, ditmaal in Groningen. Een jongen liep ernstig hersenoedeem op. Een seksistische scorelijst die uitlekte, gaf een kijkje in de vernedering die studentes moeten ondergaan.


Scherp op samen(werken)

Woensdag 07 September 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

Na een fijne zomervakantie ben ik fris en opgeladen weer aan de slag gegaan. Klaar om weer optimaal te presteren en samen met mijn collega’s de beste resultaten neer te zetten. Want dat je dat bereikt door samen te werken, is binnen CSU niet meer dan normaal. Met opdrachtgevers, leveranciers en collega’s de krachten bundelen, om zo efficiënt en klantgericht te werken. Samen scherp zijn op het leveren van de beste dienstverlening.


Schoonmakers verdienen de gele trui!

Maandag 11 Juli 2016
Geschreven door: Esmée Ficheroux

Het was de laatste weken Tour de France vóór en ná op tv. Ik moet eerlijk bekennen: een echte wielerfan ben ik niet, maar af en toe kreeg ik er een glimp van mee als de tv aanstond. En de passie van de renners en de hele entourage raken me dan toch. Ik zag in de topsport die het wielrennen is duidelijke parallellen met onze eigen ‘topsport’, de schoonmaak. Twee branches die allebei flink in beweging zijn.


Henry is jarig

Maandag 02 Mei 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

De schoonmaakbranche is volop in beweging. Het stoffige imago uit het verleden wordt in rap tempo ingehaald door de tand des tijds. Ook de schoonmaakbranche gaat mee in de vaart der volkeren. Ging het vroeger met de klant over een vloertje netjes in de was zetten of over de ramen een keer grondig lappen, tegenwoordig hebben we het met onze klanten over smart cleaning, activity based cleaning, sensor based cleaning, robotisering en wat al niet meer. Blijft dan niks bij het oude, moet dan alles anders?

 


Facilitaire ketensamenwerking: One FM

Woensdag 13 April 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Zou u in uw eigen huishouden eerst de badkamer grondig poetsen en daarna de bemodderde hond in bad doen? De vloeren boenen vóór de verbouwing? Het tuinpad vegen en dan het gras maaien? Ketensamenwerking in facility management is niet meer weg te denken bij moderne organisaties.  


En de winnaar is

Maandag 11 April 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

En de winnaar is
Zenuwachtig zitten we langs de catwalk te wachten op de uitslag van de fashion award. Daar zitten we dan als nuchter oer-Hollands schoonmaakbedrijf midden tussen de glamour, met Sylvana Simons als presentator....

 


Innoveren door verbeelding

Woensdag 24 Februari 2016
Geschreven door: Elke de Jong

Hou jij iedere dag op je smartwatch al je gezondheid bij? En ziet jouw tandarts ieder kwartaal hoe netjes je gepoetst hebt? Allemaal voorbeelden uit onze nabije omgeving die aangeven in welke mate ‘connectivity’ een rol speelt.


Een beurs als ontmoetingsplek

Woensdag 10 Februari 2016
Geschreven door: John van Hoof

Beurzen bezoeken, is dat eigenlijk nog van deze tijd? Beurzen en markten zijn er al sinds mensenheugenis. Een ontmoetingsplaats van mensen die hun waren tonen. Maar wat moet je tonen als je in de zakelijke dienstverlening zit, zoals wij? 


Voldoening van duurzaamheid

Woensdag 27 Januari 2016
Geschreven door: Ton van de Ven

Milieu? Milieu? Man, Ik kom uit een voortreffelijk milieu…… Wie kent de reclame nog met Loes Luca in de rol van chique dame die van uitstekende komaf lijkt te zijn maar weinig op heeft met ons leefmilieu. Het is niet eens zo heel lang geleden dat er op deze wijze aandacht werd gevraagd voor het milieu.


In de watten

Woensdag 13 Januari 2016
Geschreven door: Diane van Dijk

Mijn voeten doen nu al zeer! En ik sta nog een paar dagen in onze stand op de Vakbeurs Facilitair. Op mijn nieuwe, dus pijnlijke pumps… Toch vind ik deze beurs helemaal geweldig. Ik kijk er ieder jaar naar uit. Waarom? Het is een sociale ontmoetingsplek in real life voor alle managers, directeuren en inkopers binnen de facilitaire sector. 


Meer informatie
Woordvoerders
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Gerline Capellen

Specialist Marketing,
Communicatie en PR
Gerline.Capellen@csu.nl
0413-285261

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.