Home > Nieuws > Voorkom Legionellabacteriën met de CSU Legionella Preventieservice

Voorkom Legionellabacteriën met de CSU Legionella Preventieservice

Donderdag 14 Mei 2020

Als we denken aan besmetting, dan denken we nu vooral aan het coronavirus. Maar vergeet ook de risico’s van legionellabesmetting niet. Juist omdat locaties langere tijd geheel of gedeeltelijk ongebruikt zijn, is de kans op legionellahaarden in jouw drinkwatersysteem vergroot. Met de CSU legionella preventieservice ondersteunen wij bij de zorgplicht Legionellapreventie. 

Legionella risico

Als de waterleidingen onvoldoende doorspoelen kunnen Legionellabacteriën uitgroeien tot voor de mens gevaarlijke besmettingshaarden. Als de bacteriën via kleine waterdruppeltjes in de longen terecht komen, kunnen ze ernstige luchtwegproblemen veroorzaken. Dit wordt ook wel de Veteranenziekte genoemd.

Zorgplicht Legionellapreventie

Met de Legionella Preventieservice ondersteunen wij bij de zorgplicht Legionellapreventie. Dit doen wij door samen op basis van de RIVM-richtlijnen maatregelen gericht op de locatie te nemen. Denk hierbij aan het regelmatig doorspoelen van de hoofdleidingen en eindtappunten, aan monstername en kwaliteitsanalyses of aan het opstellen van een compleet Legionella preventieplan.

Meer weten over de CSU Legionella Preventieservice? Neem dan contact op met uw CSU-contactpersoon of via www.csu.nl/contact om de mogelijkheden op maat te bespreken.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.