Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Bonhoeffer College kiest voor Partnership met CSU

Aandacht voor de schoonmaker

CSU is op de Enschedese scholengemeenschap verantwoordelijk voor het reguliere schoonmaakonderhoud, periodiek vloeronderhoud en de gevel- en glasbewassing. De huidige schoonmakers van Asito krijgen van CSU een nieuw dienstverband. Zij zijn door hun zichtbaarheid, betrokkenheid en waardevolle werkervaring bij Bonhoeffer College mede het gezicht geworden van de school. René van Arnhem, Hoofd Bedrijfsvoering bij Bonhoeffer College: “De duurzaamheidsambities van CSU speelden mee in onze keuze, maar vooral de kijk op de maatschappij en aandacht voor de mens maakten indruk. De manier waarop CSU omgaat met haar schoonmakers en kijkt naar het belang van hospitality, resulteert in een fijne werksituatie, schone schoolgebouwen en meer bewustwordingen binnen onze scholen. Schoonmakers, collegemedewerkers en leerlingen moeten het samen doen. Ze zijn een team.”

Wederzijds partnership

Districtsmanager Eugenio Porcu ziet een brede rol weggelegd voor CSU: “Bonhoeffer College is de grootste aanbieder van onderwijs in Enschede. Dat betekent veel diversiteit in onderwijssoorten en dat heeft ook consequenties voor de schoonmaak. Die diversiteit levert tegelijkertijd kansen op, zowel voor CSU als de leerlingen. Voor scholieren op het vmbo en het praktijkonderwijs gaan we elk kwartaal gastcolleges aanbieden. Dat kan gaan over thema’s als hospitality, duurzaamheid of innovatie in de schoonmaakbranche. Er zijn bij CSU ook stagemogelijkheden, in veel gevallen zelfs met baangarantie. Op die manier willen we onderstrepen dat het een echte partnership is.”

Over Bonhoeffer College

Bonhoeffer College is de grootste middelbare school van Enschede. 450 medewerkers bouwen er elke dag aan de toekomst van de 4.250 leerlingen. Alle vormen van voortgezet onderwijs worden aangeboden: van vmbo tot en met gymnasium. Bonhoeffer College heeft zes verschillende locaties, elk met een uniek profiel. De scholengemeenschap is vernoemd naar theoloog Dietrich Bonhoeffer, een voorvechter van zorg voor kwetsbare mensen en oecumenische gezindheid. Met een eigentijdse visie op de positie van mensen in de wereld onderscheidde Dietrich Bonhoeffer zich, en daarmee wil ook de school zich onderscheiden.