Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Schoonmaakspecialist CSU en zorgspecialist ’s Heeren Loo gaan voor schoon op basis van data

Schoonmaakspecialist CSU en zorgspecialist ’s Heeren Loo gaan voor schoon op basis van data

Uden, 24 juli 2023 – CSU is al ruim 40 jaar schoonmaakpartner van ’s Heeren Loo, de grootste zorgaanbieder van Nederland voor mensen met een beperking. De samenwerking in de regio Noord-Holland is op 1 april verlengd met ten minste drie jaar. Op alle 205 locaties gaat CSU datagestuurd schoonmaken. Dit sluit nog beter aan op de wens efficiënt en duurzaam te werken. 

Schoon op basis van data

Een team van 65 schoonmaakmedewerkers zorgt voor de dagelijkse schoonmaak van dagbestedingslocaties, woningen en kantoren van ’s Heeren Loo. Bij elkaar opgeteld gaat het om bijna 50.000 m2. Met de BE Clean-app verzamelen de medewerkers van CSU tijdens hun werk informatie waaruit onder andere blijkt dat er voor bepaalde ruimten meer schoonmaakwerk nodig is en op andere plekken juist minder. “Wij gaan als zorgorganisatie zorgvuldig om met onze financiële middelen, dat zal niemand verbazen”, zegt Theo van Steijn, Locatiemanager Facilitair voor de regio Noord-Holland. “Een nog efficiëntere schoonmaak heeft als bijkomend voordeel dat we samen besparen op water, energie en schoonmaakmiddelen. CSU bracht de mogelijkheden van datagestuurde schoonmaak zelf bij ons onder de aandacht en dat woog mee in onze unanieme keuze voor CSU.”

Het goede voorbeeld geven

CSU en ’s Heeren Loo zijn al ruim 40 jaar partners en daarmee is de zorgorganisatie een van de oudste klanten van CSU. “Alle reden om elkaar scherp te houden”, vindt Van Steijn. “Het inzetten van voorwerkers, het inrichten van een klantportaal en het kunnen ontlasten van onze zorgcollega’s zijn mooie voorbeelden van hoe CSU in de samenwerking blijft investeren. Minstens zo belangrijk vinden wij de investering in mensen. Ook op dat vlak scoort CSU goed.” Van Steijn doelt daarmee op het nieuwe samenwerkingsverband tussen CSU en het leerwerkbedrijf op Texel en de stages die CSU aanbiedt aan de praktijkschool in Den Helder. “Als je de grootste bent, moet je het goede voorbeeld geven”, legt Rayonmanager van CSU Jenny Huibers uit. “We hebben allebei te maken met bijzondere doelgroepen en begrijpen welke verantwoordelijkheden daarbij horen. Het is fijn om als leerbedrijf jonge mensen kansen te kunnen bieden en hen op te leiden in het prachtige vak van schoonmaakmedewerker. Continuïteit is belangrijk als je werkt voor een opdrachtgever als ’s Heeren Loo. Cliënten vinden het prettig om bekende gezichten te zien. Wij kijken uit naar een plezierige voortzetting van ons partnership.”

Over ’s Heeren Loo

’s Heeren Loo zet zich met circa 16.000 medewerkers – 11.000 fte in voor de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking en hun verwanten, zodat zij een zo goed mogelijk leven leiden. Met 13.651 cliënten en 1.000 locaties verspreid over het land is de zorginstelling de grootste van Nederland op het gebied van gehandicaptenzorg.