Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Schoonmaak Amsterdamse trams blijft bij CSU in goede handen

gvb-ws

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en CSU verlengen hun partnership. De komende drie jaar verzorgt CSU de schoonmaak van de ruim 200 tramvoertuigen op vier verschillende remise-locaties in de stad. GVB kiest, na een aanbesteding, weer voor CSU. Met haar inschrijving bood CSU de beste prijs kwaliteit verhouding onder meer gericht op het borgen van een constante kwaliteit van de schoonmaak, flexibiliteit in de inzet van schoonmakers en de visie op sociaal-maatschappelijk ondernemen.

Duurzaamheid en maatschappelijk verwantwoord ondernemen

Naast reizigerstevredenheid heeft GVB duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan. Ramon Rippens Vervoermanager Tram bij GVB: “Als partner van de stad dragen we bij aan een bereikbare, gezonde en leefbare stad. Zo investeren we bijvoorbeeld in duurzame energie en werken we continu aan energiebesparing. Daarnaast zijn we een betrokken werkgever voor onze medewerkers, bieden we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op de werkvloer en spelen we een actieve rol bij diverse maatschappelijke initiatieven in de stad. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid reikt verder dan alleen onze eigen organisatie. Door duurzaamheid en MVO toe te passen bij inkoop en investeringen stimuleren we ook onze leveranciers om verder te verduurzamen en stimuleren we lokale werkgelegenheid en bedrijvigheid. Wij zien in CSU een partner die zich op vergelijkbare wijze inspant om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij.”

Trots op de tram

De dagelijkse schoonmaak van de tramvoertuigen omvat de reizigerscompartimenten, de bestuurderscabines en de servicebalies. Andere schoonmaakwerkzaamheden zijn het verwijderen van graffiti, het vervangen van reizigersinformatie en, mogelijk in een later stadium, aanvullende dienstverlening zoals het stallen van trams. CSU bewees eerder al een flexibele partner voor GVB te zijn die zorgt voor continuïteit in de schoonmaakdienstverlening. Regiodirecteur van CSU Gert Koffeman zegt daarover: “GVB streeft naar tevreden reizigers en medewerkers. Schone en veilige trams dragen daar onmiskenbaar aan bij. Zo’n 500 trambestuurders vervoeren dagelijks bewoners, forenzen, toeristen en studenten. Voor al die tramgebruikers zetten onze schoonmakers zich elke dag in. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat GVB wederom voor ons koos.”

Over GVB

GVB vervoert reizigers veilig, gastvrij en volgens dienstregeling. In 2019 maakten 938.000 reizigers op een gemiddelde werkdag gebruik van de bussen, metro’s, trams en veerponten. Het OV-bedrijf houdt Amsterdam bereikbaar en draagt bij aan de sociale en economische groei van de regio. Met ongeveer 5.000 medewerkers, uitzendkrachten en externen behoort GVB tot de grootste werkgevers van Amsterdam. Een diversiteit aan beroepsgroepen vindt bij GVB werkgelegenheid.