Home > Nieuws > Hackathon levert CSU mooie inzichten op

Hackathon levert CSU mooie inzichten op

Maandag 12 Maart 2018

CSUnite, een app voor cleaning on demand is de winnaar van CSU’s eerste hackathon op 10 en 11 maart in het Philips Stadion in Eindhoven. Design thinkers, data specialisten, studenten en startups bogen zich tijdens deze ‘Bright Future Hack’ over oplossingen voor huidige en toekomstige ontwikkelingen in de schoonmaakbranche.

CSU vroeg slimme outsiders welke ontwrichting zij verwachten voor de schoonmaakbranche. Drie pijlers stonden daarbij centraal: het schoonmaakwerk, de medewerker en de arbeidsmarkt. Met deze uitdaging zocht CSU naar verbeteringen in de dienstverlening om zo bij te blijven dragen aan het verwezenlijken van facilitaire doelstellingen van opdrachtgevers.

Werken aan slimme oplossingen
Innovatie loopt als een rode draad door het bestaan van CSU. CSU ziet volop kansen om het schoonmaakvak innovatiever te maken. Met het tweedaagse evenement ‘Bright Future Hack’ koppelt het schoonmaakbedrijf kennis, deskundigheid en creativiteit. Door een branchevreemde doelgroep uit te nodigen om het huidige werk op impactvolle wijze te veranderen, kwamen bijzonder creatieve concepten en denkrichtingen tot stand. CSU kijkt terug op een geslaagd event en is zeer tevreden met de innovaties die zijn ontstaan tijdens de hackathon.

Innovatie stimuleren
De jury, met daarin vertegenwoordigers van CSU maar ook van buiten de organisatie, was zeer onder de indruk en verrast dat zelfs de sociaal maatschappelijke relevantie door de teams werd opgepakt. In slechts 32 uur werden innovatieve oplossingen en al werkende prototypes aangedragen. Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur van CSU: ‘Indrukwekkend hoe "outsiders" zó snel de essentie van de branche beetpakken en met een variëteit aan oplossingen komen.’ Met een app voor cleaning on demand won CSUnite de hackathon. Andere winnende ideeën waren Clean Slate, dit team zette in op CSU als “gezondmaker” met happiness als KPI, en Make Sense, een concept waarmee (verborgen) talent van medewerkers beter benut wordt binnen de organisatie.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.