Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU wint Corporate Fashion Award met circulaire bedrijfskleding

csu-winnaar-corporate-fashion-award-mvo-duurzaam-milieu

CSU won afgelopen donderdagavond de tweejaarlijkse Corporate Fashion Award in de categorie MVO Collecties. De bekroonde collectie is voor 100% gemaakt van gerecyclede materialen en daardoor een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De jury kon de duurzaamheidsmissie van CSU en Schijvens Corporate Fashion, die de kledinglijn ontwierp, waarderen en vond dat beide bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor de hele keten. 

Jury: MVO is niet saai meer
De vakjury beloonde CSU en Schijvens op 10 van de 11 onderdelen met de maximale score. Men keek onder meer naar de functie van de kleding, de vernieuwende toepassing, creativiteit en uiteraard de duurzaamheidsdoelstellingen. Jurylid Roosmarie Ruigrok verwoordde het als volgt: “Eén genomineerde stak er met kop en schouders bovenuit. Het plaatje was helemaal rond. Dat MVO echt niet saai meer hoeft te zijn, bewijst deze collectie.” Diane van Dijk, directeur Hospitality & National Accounts bij CSU, is vooral blij met de jury-constatering dat de duurzaamheidsmissie echt in het DNA van alle medewerkers zit. Van Dijk: “We vinden het belangrijk om als organisatie een stap extra te zetten als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Onze schoonmaakmedewerkers denken er net zo over. Daar ben ik trots op en deze prijs is daarom ook dankzij hen.”

CSU over de hele breedte circulair
De circulaire bedrijfskledinglijn bestaat uit kostuums, hemden, dassen/shawls, poloshirts, t-shirts, werkbroeken, tabberds en tunieken. Schijvens ontwierp al eerder hospitality-kleding voor CSU en werd daarvoor in 2016 ook genomineerd voor een Corporate Fashion Award. CSU vroeg vervolgens aan Schijvens om de totale collectie te ontwerpen en circulair te produceren. Schijvens gebruikte daarvoor gerecyclede garen. Dit materiaal bestaat voor 30% uit gerecycled textiel, voor 20% uit snijafval en voor 50% uit oude petflessen en visnetten. De kostuums zijn zelfs gemaakt van 100% gerecyclede petpolyester. Ook is het ontwerp aangepast, zodat de kleding gemakkelijker opnieuw gerecycled kan worden en er een sluitende circulaire keten ontstaat.

Gigantische energiebesparing
Algemeen directeur van Schijvens Shirley Rijnsdorp-Schijvens: “De bedrijfskleding van CSU is circulair op alle fronten. Knopen en de ritsen zijn waar mogelijk vervangen door strikbandjes. Het overhemd is gemaakt in een jersey, wat tegenwoordig helemaal fashionable is. De kleding en accessoires zijn nagenoeg allemaal om te smelten en opnieuw te gebruiken. De energiebesparing die dat per jaar oplevert kun je vergelijken met 2.168.352 keer douchen én 383.000 km autorijden én 7.500 jaar non-stop tv-kijken!”