Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU opent eigen stagebureau: Take The Stage

CSU opent eigen stagebureau Take The Stage

Schoonmaakbedrijf CSU opent in januari 2023 Take The Stage, een intern stagebemiddelingsbureau. Voor én door studenten is het motto van Take The Stage. Het bureau biedt niet alleen stages aan studenten, maar wordt ook draaiende gehouden door stagiaires. De werving, begeleiding en onboarding worden door studenten van Take The Stage gedaan. Voor studenten moet het zo eenvoudiger worden om de juiste stageplek te bemachtigen binnen CSU.

Take The Stage biedt studenten van het mbo, hbo en wo leerzame en uitdagende stages waarin veel praktijkervaring kan worden opgedaan. Het bureau wil stagiaires een interessante ervaring aanbieden en een kans om bij het bedrijf te blijven. Voor CSU is het vanzelfsprekend dat de medewerkers in het bedrijf centraal staan. Dit geldt ook voor de stagiaires van Take The Stage. Zo is er veel aandacht voor tevredenheid, motivatie en persoonlijke ontwikkeling. Het bureau biedt met name praktijkgerichte stages aan op facilitair gebied. Daarnaast is ook een stage bij de HR, marketing en communicatie of de financiële afdeling mogelijk.

Grote vraag naar stageplekken

“Met het stagebureau willen we meer aansluiting vinden bij onze doelgroep en de grote en belangrijke vraag naar stageplekken tegemoetkomen” zegt Marco Gramser, HR-directeur bij CSU. “Voor de stagiaires die het bureau gaan runnen is dit de ideale kans om zelf écht te ondernemen.”

CSU gelooft in toekomstbestendig en maatschappelijk ondernemen. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met een samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Met Take The Stage ontstaan er mooie kansen en mogelijkheden voor zowel studenten als voor CSU. Gramser: “Een fijne stageplek vinden is in deze tijd niet makkelijk. Wij willen zo beide partijen helpen en studenten klaarstomen voor het leven na de studie. Vakmensen zijn hard nodig.”

Voor én door studenten

De studenten die Take The Stage managen, worden begeleid door een vaste medewerker van CSU. In 2022 begon een projectgroep met het ontwikkelen van Take The Stage. De eerste stagiaire, Floor van Gerwen, is inmiddels begonnen met het opzetten van het bureau en blijft voor het bureau werken tot juni, dan eindigt haar stage en start er een nieuwe stagiair. Een van de taken die er bij het bureau ligt, is de band tussen scholen en stageverlener verbeteren. “Zo moet Take The Stage potentiële kandidaten sneller vinden en studenten die een stage zoeken ons”, zegt Van Gerwen.