Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU ontvangt erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’

CSU ontvangt erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ – 1700×400

Tijdens een feestelijk moment ontving CSU op 7 november de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Werk&Mantelzorg. Zo kunnen mantelzorgende collega’s sinds deze zomer terecht bij een Mantelzorgcoach, die hen helpt om balans tussen werk en mantelzorg te vinden.

Eén op de vier werkenden combineert werk met mantelzorgtaken thuis. Bijvoorbeeld voor een partner, ouder, vriend of andere naaste. ‘Als mantelzorger wordt er veel van je gevraagd,’ vertelt Marco Gramser, Directeur HR bij CSU. ‘Naast je mantelzorgtaken heb je je werk en vaak ook nog een gezin. Een lastige combinatie, waardoor het moeilijk kan zijn om de werk-, zorg- en privébalans te behouden.


Aandacht voor elkaar

‘Als familiebedrijf zorgen we voor elkaar, dat zit gewoon in ons DNA. Aandacht en begrip horen daarbij, net als een goede werk-privébalans,’ vervolgt hij. ‘Daarom besteden we structureel aandacht aan werk en mantelzorg, door de hele organisatie heen. Dat zag Werk&Mantelzorg ook en daarom zijn wij trots op hun officiële erkenning. ’ Na een succesvolle pilot lanceerde CSU in juli de Mantelzorgcoach, samen met Werk&Mantelzorg. Hiermee is de Mantelcoach het nieuwste onderdeel van Fris in je Werk, het vitaliteitsprogramma van CSU.


Coaching voor rust

Drie Mantelzorgcoaches staan klaar om mantelzorgende CSU’ers te ondersteunen. Kim is een van hen en vertelt: ‘Samen met de mantelzorger maken we een plan voor de thuissituatie. We kijken naar de mate van belasting, naar passende oplossingen en geven praktische handvatten.’ Gemiddeld bestaat een traject uit drie coachingsafspraken. ‘Het doel is om rust te creëren, zodat je overbelasting voorkomt of vermindert. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor anderen zijn.’