Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

De impact van de Green Deal voor duurzame zorg

In de zorgsector is duurzaamheid een groeiend aandachtspunt. Het gaat hierbij niet alleen om een gezonde levensstijl voor patiënten, cliënten en medewerkers, maar ook om de impact op het milieu. De Green Deal voor duurzame zorg is een initiatief waarbij zorginstellingen, overheid en bedrijven zoals CSU samenwerken om deze impact te minimaliseren. Deze samenwerking heeft geleid tot concrete afspraken over het verminderen van CO₂ -uitstoot, het verduurzamen van energieverbruik en het zorgvuldig omgaan met afval en grondstoffen.

Wat houdt de Green Deal Zorg 2.0 in?

De Green Deal Zorg 2.0 bouwt voort op de eerdere successen en gaat een stap verder. Dit akkoord legt de focus op het creëren van een circulaire economie binnen de zorg, het reduceren van medicijnresten in afvalwater, en het bevorderen van gezondheid door een betere leef- en werkomgeving. CSU speelt hierin een belangrijke rol door met innovatieve schoonmaakoplossingen bij te dragen aan zowel een schonere als gezondere omgeving binnen zorginstellingen.

Duurzame praktijken in lijn met de Green Deal Duurzame Zorg 2.0

Binnen de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 neemt CSU zijn verantwoordelijkheid serieus door duurzame schoonmaakmethoden toe te passen die bijdragen aan de gezondheid van mensen en de planeet. Dit uit zich in het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het implementeren van energiebesparende schoonmaaktechnieken en het bevorderen van de circulaire economie door middel van hergebruik van materialen. CSU laat hiermee zien dat zorg voor het milieu hand in hand gaat met kwalitatieve schoonmaakdienstverlening.

De voordelen voor zorginstellingen

Deelname aan de Green Deal Zorg biedt zorginstellingen tal van voordelen. Naast het positieve effect op het milieu, leidt het ook tot kostenbesparing op de lange termijn. Met de hulp van CSU kunnen zorginstellingen hun CO₂ -voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een schonere wereld. Daarnaast zorgt een samenwerking met een vooruitstrevend schoonmaakbedrijf voor een gezondere en meer gastvrije omgeving voor patiënten, cliënten en personeel.

CSU’s bijdrage aan een schonere wereld

CSU is niet alleen een partner in de Green Deal Zorg, maar draagt ook actief bij aan een schone wereld door middel van haar diensten en bedrijfsvoering. Met initiatieven zoals het gebruik van elektrische voertuigen, het verminderen van watergebruik en het aanbieden van groene schoonmaakprogramma’s, zet CSU de standaard in de markt. Door deze aanpak wordt de zorgsector niet alleen schoner, maar ook duurzamer en toekomstbestendig gemaakt.

Conclusie

De Green Deal Zorg is een essentiële stap richting een duurzamere toekomst voor de zorgsector in Nederland. Met de hulp van CSU en andere betrokken partijen worden zorginstellingen ondersteund in hun transitie naar een groenere bedrijfsvoering. Zo werken we samen aan een gezonde omgeving voor iedereen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Contact 

Wil je eerst liever iemand spreken? Dat kan natuurlijk! 

Onze collega Meta Boelens (Branchemanager Zorg) helpt je graag verder. 
Bel of mail naar 0413 285 111 / zorg@csu.nl