Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Wat is HACCP?

Wat is HACCP?

Bij het verwerken en bereiden van voedingsmiddelen kunnen er allerlei zaken misgaan, waardoor de veiligheid van het eten in gevaar komt. Bedrijven die voedsel verwerken of produceren moeten daarom alle mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan, oftewel de HACCP lijsten. Wat is HACCP nou eigenlijk? HACCP heeft als betekenis Hazard Analysis and Critical Control Points. CSU beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van hygiëne, zodat jij voldoet aan het HACCP certificaat. Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek waar we ingaan op de vraag ‘Wat is HACCP?’ of ontvang een offerte op maat.

Wat betekent HACCP? De zeven basisprincipes

Bij de vraag ‘Wat is HACCP?’ spelen zeven basisprincipes een rol. Als deze Critical Control Points (CCP’s) in het voedselproces onder controle worden gehouden, blijven de risico’s op een acceptabel niveau. De zeven basisbeginselen zijn:

  • Inventariseer alle potentiële risico’s binnen jouw bedrijf in het voedselproces en benoem de reële gevaren.
  • Onderzoek welke maatregelen nodig zijn om het gevaar onder controle te houden en bepaal de kritische beheerspunten, oftewel CCP’s.
  • Bepaal per CCP wat de kritische grens is.
  • Geef aan hoe de CCP’s worden opgeslagen.
  • Leg per CCP de correctieve actie vast.
  • Maak gebruik van verificatie.
  • Houd registraties en documentatie bij.

Wat is HACCP? Voldoe aan de hygiënecode

Voor de meeste bedrijfstakken is op basis van de HACCP regelgeving een hygiënecode opgesteld. Deze hygiënecode vertaalt als het ware het HACCP plan, met regels om de hygiëne en voedselveiligheid te bewaken. Met opgeleide schoonmakers in heel Nederland verzorgt CSU dagelijks in onder andere horecagelegenheden, overheidsinstellingen en scholen door heel Nederland de schoonmaak die voldoet aan de juiste regelgeving. Wij ondersteunen je dan ook graag in jouw organisatie.

Wat is HACCP? Ontvang een offerte

Zoek jij een schoonmaakbedrijf dat de HACCP regels handhaaft met een persoonsgerichte aanpak en een hands-on-mentaliteit? Informeer snel naar onze diensten en ontvang een offerte op maat.

food-schoonmaak

Contact

Wil je eerst liever iemand spreken? Neem dan contact met ons op.