Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Verbeterplan zorg hygiëne

Een hygiënische werk- en leefomgeving creëren binnen de zorg lijkt vanzelfsprekend. Er komt echter meer bij hygiënisch werken in de zorg kijken dan van tevoren wordt gedacht. Ook spelen gewoontes een rol, denken medewerkers even niet na of is het simpelweg te druk. Bij zorg voor kwetsbare mensen zoals patiënten en ouderen is een schone plek echter essentieel, aangezien zij extra vatbaar zijn voor ziekteverwekkers. CSU biedt als nummer 1 facilitair dienstverlener een verbeterplan voor de zorg en hygiëne aan om ervoor te zorgen dat de schoonmaak binnen jouw zorginstelling in orde is. Informeer naar de mogelijkheden en vraag meteen een offerte op maat aan.

Verbeterplan zorg hygiëne op maat

Bij een verbeterplan voor zorg en hygiëne stelt CSU vast wat de knelpunten zijn binnen de reiniging van jouw zorginstelling. Op iedere afdeling wordt in een breder verband naar de kwaliteit van de schoonmaak en hygiëne gekeken. Van voedselveiligheid tot medicatieveiligheid; geen enkel onderwerp wordt overgeslagen. Zo mogen bijvoorbeeld verpleegartikelen niet op de grond staan, aangezien ze hierdoor extra vatbaar zijn voor viezigheid en stof. Met het verbeterplan voor zorg en hygiëne communiceren we vervolgens hoe deze knelpunten opgelost kunnen worden.

Verbeterplan zorg hygiëne: de besmettingscyclus doorbreken

Bij infectiepreventie binnen de zorg ligt met name de focus op de zorg en de zorgmedewerkers. Als de zorgmedewerkers namelijk niet hun handen desinfecteren voordat zij zorg leveren, geven zij al snel de ziekteverwekkers door aan de volgende patiënt. Daar blijft het echter niet bij. Zo dienen ook attributen als de tilmat of de handvatten van een tillift na gebruik te worden gereinigd. Dat verkleint de kans op verspreiding van micro-organismen zoals bacteriën en virussen, waardoor de besmettingscyclus doorbroken wordt.

Vraag meteen een offerte op maat aan

Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf dat alert en klantgericht werkt, met het oog op innovatieve technieken? CSU ondersteunt u bij het opstellen van het ideale verbeterplan zorg en hygiëne. Vraag direct een offerte op maat aan.

seo-afbeeldingen

Contact 

Wil je eerst liever iemand spreken? Dat kan natuurlijk! 

Onze collega Meta Boelens (Branchemanager Zorg) helpt je graag verder. 
Bel of mail naar 0413 285 111 / zorg@csu.nl