Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Stewarding: De sleutel tot een hygiënische horecaomgeving

Stewarding speelt een cruciale rol in de horeca. Het zorgt voor een schone, veilige en gezonde werkomgeving, die niet alleen aan de wettelijke normen voldoet, maar ook bijdraagt aan een prettige ervaring voor zowel de medewerkers als de gasten. In dit artikel gaan we dieper in op het concept van stewarding, de werkzaamheden die het omvat, hoe CSU deze taken uitvoert en de kosten van stewarding.

Wat is Stewarding?

Stewarding is een essentieel onderdeel van de horeca, gericht op het reinigen, onderhouden, vervoeren en opslaan van keukenmaterialen zoals glaswerk en bestek. Het zorgt ervoor dat jouw horecazaak voldoet aan de strenge HACCP-normen en dat je altijd direct toegang hebt tot de juiste keukenartikelen. Daarnaast draagt stewarding bij aan een positieve indruk op gasten, aangezien zij van schoon en fris bestek gebruik maken. Stewards voeren ook andere taken uit, zoals het reinigen van goederenliften en het beheer van afvallogistiek.

Stewarding werkzaamheden

Stewarding omvat een breed scala aan werkzaamheden, waaronder:

  • Afwaswerkzaamheden in de spoelkeuken
  • Het verzorgen, onderhouden, transporteren en opslaan van materialen zoals glaswerk, bestek en buffetschalen
  • Andere keuken gerelateerde werkzaamheden, zoals groot keukenonderhoud, schoonmaak van de keuken en schoonmaak van goederenliften
  • Afvallogistiek in de keuken, waardoor afval op de juiste manier wordt gescheiden

Stewarding door CSU

Als proactieve partner neemt CSU graag de volledige verantwoordelijkheid voor de reiniging van keukens en afwas. In plaats van op basis van uren op afroep te werken, hanteren we vaste shifts. Dit zorgt voor stabiliteit in werk voor onze medewerkers en garandeert een soepele samenwerking en kwaliteit op lange termijn. Bij stewarding is de keukendrempel altijd de grens. De dagelijkse werkzaamheden worden afgestemd in overleg tussen de chef-kok en de contactpersoon van CSU.

Stewarding op locatie

Bij het creëren van de ultieme beleving voor je gasten, de ‘wow-factor’, staat CSU aan je zijde. Verwacht uitstekend opgeleide medewerkers die begrijpen wat hun vak inhoudt en dagelijks een stap extra zetten. Zij maken het verschil, ze helpen jou bij het creëren van een gastvrije, dynamische en schone omgeving.

Aandacht voor voedselveiligheid

We begrijpen dat de kwaliteitsstandaarden in een bedrijfs- of hotel-restaurant hoog zijn. Voedselveiligheid en productkwaliteit mogen nooit ter discussie staan. Daarom nemen we de reinigings- en desinfectieprocessen volgens de HACCP-normen zeer serieus. We volgen de richtlijnen van de Voedsel- en Warenautoriteiten en maken onze medewerkers bewust van hun werkomgeving en de bijbehorende risico’s op het gebied van voedselveiligheid. Dit doen we door middel van instructies, productbladen en een halfjaarlijkse toolbox. Ook sluiten we aan op jouw HACCP-plan, bijvoorbeeld door het invullen van registraties of het introduceren van aftekenlijsten.

Stewarding kosten

CSU streeft ernaar om samen met jou een schone en hygiënische werkplek te creëren waar zowel bezoekers als medewerkers optimaal kunnen genieten. De kosten van stewarding variëren afhankelijk van de specifieke behoeften. We zorgen ervoor dat onze diensten goed passen binnen jouw omgeving. In overleg met jou maken we, met behulp van een werkprogramma en foto-instructieboek, instructiemateriaal op maat. Zo borgen we een correcte en afgestemde uitvoering van de werkzaamheden door onze medewerkers.

We stellen graag een op maat gemaakte offerte voor je op. Neem direct contact met ons op om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wil je eerst liever iemand spreken? Neem dan contact met ons op.