Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Handen wassen protocol

Ziekten en infecties laten zich eenvoudig verspreiden via de handen. Om dit te voorkomen, is een goede hygiëne absoluut noodzakelijk. Een belangrijk aspect hiervan is de handenontsmetting, met name het wassen van de handen. CSU heeft een ruime ervaring met het protocol handen wassen in de kinderopvang, zorginstellingen of andere bedrijfsruimtes. Zoek jij een partij die iedere vorm van vervuiling tegen kan gaan? Of wil je meer inlichtingen over het handen wassen protocol? Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan.

Handen wassen protocol: iedere stap is belangrijk

“Een handen wassen protocol: is dat nodig? Zo moeilijk is het toch niet om mijn handen te wassen?”, is een veel gehoorde vraag. In principe is handen wassen inderdaad niet moeilijk, maar het is wel van groot belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Zo bestrijdt je daadwerkelijk alle schadelijke bacteriën en micro-organismen op jouw handen. CSU heeft daarom een speciaal handen wassen protocol opgesteld, zodat ziektes vrijwel geen kans krijgen.

Stappenplan handen wassen

Het handen wassen protocol bestaat uit twaalf stappen, die in de juiste volgorde moeten worden doorlopen. Eenvoudigweg wassen, zepen en afspoelen zorgt namelijk niet voor het gewenste resultaat. Uiteraard kun je het handen wassen protocol ook uitprinten en ophangen bij de wasbakken, zodat je het personeel en gasten informeert over het protocol. Handen wassen doet je dan ook als volgt:

1. Sieraden verwijderen
2. Mouwen opstropen
3. Handen nat maken
4. Zeep pakken
5. Handpalmen met zeep inwrijven
6. Handruggen met zeep inwrijven
7. Polsen met zeep inwrijven
8. Duimen met zeep inwrijven
9. Tussen de vingers met zeep inwrijven
10. Nagelriemen met zeep inwrijven
11. Handen afspoelen
12. Handen afdrogen

Vraag direct een offerte aan

Wil je meer informatie over het handen wassen protocol of wil je graag een advies op maat over het gebruik van de beste producten voor het handen wassen? Welke handzeep en welke droog methode zijn bijvoorbeeld het meest geschikt? Neem dan contact op met CSU. Onze schoonmaakspecialisten vertellen je in een persoonlijk advies graag meer over de mogelijkheden. Vraag vandaag nog een offerte aan.

img-2810aangepast

Contact

Wil je eerst liever iemand spreken? Neem dan contact met ons op.