Home > Sectoren > Onderwijs > Voortgezet Onderwijs

Voortgezet Onderwijs (VO)

Een hygiënische, gezonde omgeving

Die zekerheid wil je voor jouw middelbare school, dé plek waar leerlingen en docenten elkaar intensief ontmoeten. Daarom beweegt CSU mee op het ritme van jouw schoolkalender – van volle klassen tot de vakantieperiodes in het voorgezet onderwijs. Groot onderhoud? Dat pakken we strak aan, resultaatgericht en in samenwerking. Schoolvakantie? Mooi moment om de lokalen extra aandacht te geven.

 

Snel schakelen: extra inzet bij een open dag

Afspraken nakomen is vanzelfsprekend, net als flexibiliteit trouwens. Snel schakelen? Minder of juist meer inzet, bijvoorbeeld tijdens een open dag? Zo geregeld, met je vaste contactpersoon. Zo vormt jouw school een omgeving waar iedereen met een goed gevoel verblijft, leert en werkt. Daar zorgen we voor. Samen met jou.


Schoonmaakles en Voting Bin

De toekomst is nu, dus wil je efficiënte oplossingen die ook echt vernieuwend zijn. Schoonmaak, naadloos afgestemd op jullie gebruik. En dat gebruik kunnen we door slimme innovaties ook beïnvloeden. Wat dacht je van een gastles over hygiëne? Of de Voting Bin, die een poll met recycling combineert? Samen met jou gaan we voor een gezonde onderwijsomgeving die inspireert tot innovatie. Elke dag weer.

Slimme en duurzame toekomst

De basis, die staat natuurlijk altijd: een effectieve schoonmaak, met oog voor wat jullie belangrijk vinden. En gáán vinden. Want meedenken over slimmer schoonmaken, dat doen we van nature graag. Bijvoorbeeld over vloeronderhoud en duurzaamheid: stel dat de vloeren 365 dagen per jaar op en top schoon zijn? Goed voor mens én milieu, want met doorlopende schoonmaak bespaar je ook nog eens CO2 en energie.

Kennis van jouw onderwijsregio

Bij CSU ervaar je de kracht van een landelijke speler, dichtbij georganiseerd. Dat garandeert de mix van continue dienstverlening en persoonlijke aandacht. Schoonmaakmedewerkers, rayonmanagers en districtmanagers: ze werken allemaal lokaal en kennen je onderwijsregio als geen ander. Handig, want ervaring bij andere middelbare scholen nemen ze mee naar jou.


Verder praten over de mogelijkheden?

Dat kan natuurlijk! Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder.
Bel of mail naar 06-30331650onderwijs@csu.nl

Met onze branchemanager heb je jouw eigen facilitaire kennisdrager binnen het onderwijs. Met ruime ervaring van het facilitair werkveld in verschillende branches, heeft Marjolein Dreef zich toegelegd op het onderwijs. Van basisschool tot universiteit en van aanbesteding tot zaalveger. De branchemanager participeert actief in diverse kenniskringen en adviseert, op basis van brede kennis en ervaring. Zij is jouw sparringpartner voor innovatie, trendontwikkeling en best practices. Met kennis van zaken en op het snijvlak van onderwijs, schoonmaak én de regio.

“De hygiëne op een school is enorm belangrijk, mede omdat de veiligheid en welzijn van kinderen en jongeren gebaat is bij een schone omgeving. Daarnaast verschilt de behoefte in schoonmaak per school en segment enorm. Het is altijd maatwerk”. Lees het artikel op schoonmaakjournaal.nl waarin onze collega Marjolein Dreef (Branchemanager Onderwijs) ingaat op het belang van communiceren en samenwerken.

 


Corona heropstartplan voor VO

CSU ontwikkelde voor het voortgezet onderwijs een Corona heropstartplan. In dit plan lees je hoe onze dienstverlening op jouw locatie weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met het heropstartplan helpt CSU jou om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in de onderwijsinstelling zodat je medewerkers en leerlingen er veilig terecht kunnen. Het plan gaat onder andere in op gewenste wijzigingen in jouw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van jouw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken.

Download het Corona heropstartplan - VO


Waarom CSU als schoonmaakpartner in Voortgezet Onderwijs?

  • Onze dienstverlening volgt jouw schoolagenda en vormt de basis van onze werkzaamheden. We geven extra aandacht aan belangrijke momenten voor onze opdrachtgevers in het Onderwijs, zoals glas- en gevelreiniging in de weken voor een Open Dag.
  • Altijd letterlijk dichtbij: met 10 kantoren en een vast contactpersoon in de regio altijd een aanspreekpunt in de buurt.
  • Van correctief naar preventief vloeronderhoud: dankzij een continu en jaarrond vloeronderhoud zijn de vloeren altijd tiptop in orde. En eigen periodieke prestatiemetingen met transparante terugkoppeling van resultaten, waaronder het vloerenpaspoort, een rapportage over de status van een vloer-, KBF- en VSR-metingen.
  • Gedragsbeïnvloeding:
    • Voting Bin: Twee prullenbakken met een stelling erboven: Eens is linker bak, Oneens is rechter bak. Een leuke manier om meningen van leerlingen (en andere gebruikers) te peilen, om hen bewust te maken en te laten helpen bij het schoonhouden.  
    • Seesoap: zichtbare zeep die het handen wassen makkelijker, leuker en beter maakt.

Aanvullende diensten

Omdat iedere locatie anders is, bieden wij altijd maatwerk. We bieden ook periodieke en aanvullende diensten zoals conciërgetaken, glasbewassingspecialistisch vloeronderhoud en gevelonderhoud.