Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Samenwerking CSU en Apleona

CSU verzorgt, in samenwerking met Apleona Netherlands BV, het schoonmaakonderhoud

Apleona, een toonaangevende IFM speler, actief in meer dan 30 landen wereldwijd, en CSU hebben per 1 juli 2023 hun samenwerking uitgebreid door samen op te trekken in de dienstverlening aan één van de meest vooraanstaande geneesmiddelen- en voedingsmiddelenproducenten. De dienstverlening wordt optimaal gecoördineerd door Apleona, die met hun integrated facility management de spil vormt tussen CSU als (schoonmaak)leverancier, opdrachtgever en eindgebruikers. Dit partnerschap past bij de behoefte van een schoonmaakdienstverlener die scherp is op hygiënisch schoon en vooroploopt in de borging van de kritische processen.

Vanaf dag 1 volledige zekerheid

CSU verzorgt de reiniging en desinfectiewerkzaamheden binnen de diverse productieruimten van de locatie in Zwolle. Daarnaast neemt het vijfentwintigkoppige schoonmaakteam ook het kantoorpand, kleedruimten, hygiënesluizen en overige ruimten voor zijn rekening. Het grootste deel van het al aanwezige schoonmaakteam maakte de overstap naar CSU. Dit geeft een goede basis voor een vlekkeloze opstart. Daarnaast hebben zowel de leidinggevenden van CSU als de Facility Coördinator van Apleona zich volledig voorbereid om er gezamenlijk voor te zorgen dat het high-care productieproces geen moment verstoord wordt.

Extra uitdaging is dat direct na opstart de jaarlijks shut-down plaatsvindt. Dan stopt de productie en worden op planmatige wijze in de gehele fabriek (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd. Aansluitend is de hygiënische schoonmaak essentieel om de productveiligheid volgens de hoogste normen te blijven garanderen.

Niels Ribbink, Projectmanager Food van CSU: “De kwaliteitseisen liggen in deze sector bijzonder hoog. We zitten in het primaire proces van onze klant, waar voedselveilig geproduceerd moet worden. Onze medewerkers op de werkvloer staan daarbij aan de basis.”

Elke dag topprestaties

Onder aanvoering van Thomas van Leeuwen, Inkoper bij Apleona Netherlands, heeft een team met medewerkers van zowel klant, Apleona als CSU in een periode van een jaar gewerkt aan deze succesvolle transitie waarbij het borgen van kwaliteit en het voorkomen van alle denkbare risico’s centraal hebben gestaan. De nieuwe samenwerking vraagt de nodige afstemming binnen de vele interne processen. Voor Nasser Boushaba, Facility Manager, en Facility Coördinator Linda Lefevre een teken dat CSU een toekomstbestendige samenwerkingspartner is. “In onze sector draait het om hygiëne en flexibiliteit. Wij verlangen 365 dagen per jaar een topprestatie. CSU boekt uitstekende resultaten op beide vlakken, onder andere dankzij de gespecialiseerde kennis binnen de reiniging en desinfectie binnen de voedingsmiddelenindustrie. We kijken dan ook uit naar een succesvolle uitbreiding van onze samenwerking bij deze mooie opdrachtgever.”