Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Niets boven een groen Groningen, met de emissievrije CSU Cargo

Emissievrije CSU Cargo

Samen met onze klanten, partners en medewerkers doen we er alles aan onze uitstoot tot een minimum te beperken. Zo ook in de stad Groningen, waar we vergroenen met de CSU Carver Cargo: een elektrisch, compact stadsvoertuig. De veiligheid en het comfort van een auto gecombineerd met de wendbaarheid en het formaat van een scooter. En: 100% emissievrij in gebruik. 

Slimme, schone en efficiënte stadslogistiek

René Clermonts, commercieel adviseur CSU: “Met de CSU Cargo rijden we slimmer, schoner en efficiënter. De Cargo rijdt 45 km per uur en legt met een accu 120 km af. Onze medewerkers verzorgen er bijvoorbeeld bevoorrading, schoonmaak van koffieautomaten en portiekschoonmaak en -onderhoud op verschillende locaties mee in de binnenstad van Groningen. Met zo’n 200 klantlocaties in de stad realiseren we dus een enorme verlaging van de uitstoot. We omzeilen bovendien verkeersopstoppingen en parkeerproblemen.”

Even de Cargo opladen

“In plaats van een passagiersstoel is er een laadbak”, vervolgt René. “Dit maakt dat we 500 liter aan materiaal kunnen vervoeren. ’s Avonds laden we de Cargo op aan het stopcontact met een 230V stekker, zoals je ook bijvoorbeeld je laptop oplaadt. De pilot was een groot succes en dat praat zich rond; vanuit het hele land melden CSU-collega’s zich. Zij zien het in hun regio ook wel zitten om met de emissievrije Cargo te starten. Een prachtige, duurzame ontwikkeling en helemaal passend bij de groene ambities van CSU.”

Vuurdoop in de Groningen

Groningen besloot als een van de eerste grote gemeenten in Nederland tot het invoeren van een zero-emissiezone in de binnenstad. Het doel: het beperken van de uitstoot én om de binnenstad leefbaar, vitaal en sfeervol te houden. Sinds 1 februari 2023 rijden bestel- en vrachtauto’s buiten venstertijden (05.00 uur tot 12.00 uur) niet meer in het gebied binnen de grachten; dit is de toekomstige (vanaf 2025) zero-emissiezone.

CSU Carver Groningen

Contact

Onze collega René Clermonts vertelt je er alles over.
Bel of mail naar 06-20600706 / rene.clermonts@csu.nl