Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Hoe ‘Healthy Woman’ helpt bij de overgang

healthy-woman-ws

‘Mijn hoofd en lijf zijn rustiger’

‘Ik ‘verkocht’ het traject ‘Healthy Woman’ vanuit mijn functie. Maar toevallig ben ik zelf ook in de overgang. Ik vertelde veel over het programma aan medewerksters. Daardoor werd ik steeds enthousiaster. Uiteindelijk mocht ik zelf meedoen. Vrij nuchter begon ik.

Ongeopend hoofdstuk

Voor de overgang is weinig aandacht. Toch gebeurt er veel in het hoofd en lijf van een vrouw. Dit beseft niet iedereen. Tijdens de puberteit en zwangerschap heb je ook veel last van hormonen. Daarover praten we wél, maar over de overgang niet. Het lijkt een ongeopend hoofdstuk. Terwijl juist praten enorm kan helpen, merkte ik.

Handige tips


De gesprekken met de overgangsconsulent vond ik heel fijn! Ze gaven me veel inzichten. Ook al heb ik zelf geen zware klachten. Toch gaf ze het advies om een kruidenpil te slikken. Gewoon een ‘overgangspil’, van het Kruidvat. Dit hielp mij enorm. Verder gaf ze handige voedingstips, omdat je lijf ook vanbinnen verandert. Zo maak je meer cholesterol aan, een stofje dat niet goed voor je is. Je hebt dan meer kans op hart- en vaatziekten.

Geen medicatie, wel rust

Ik heb drie fijne gesprekken gehad. Inmiddels voelen mijn hoofd en lijf een stuk rustiger. Erg prettig! En zonder dat ik medicatie neem. Ik slik alleen elke ochtend mijn kruidenpilletje. Ik gun elke vrouw zo’n traject.’

Wil je ook ondersteuning?

Denk je na dit verhaal ‘dit klinkt goed’? Meld je dan bij je leidinggevende, casemanager of HR-functionaris. Zij informeren je over de mogelijkheden van ‘Healthy Woman’.