Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Eindhoven Airport kiest opnieuw voor CSU als schoonmaakpartner

Eindhoven Airport kiest opnieuw voor CSU als schoonmaakpartner 1700×400

CSU blijft ook de komende jaren de schoonmaakpartner van Eindhoven Airport. Dat is de uitkomst van de Europese aanbesteding die de luchthaven in 2022 publiceerde. Onlangs zetten Roel Hellemons, Chief Executive Officer en Mirjam van den Bogaard, Chief Operations Officer van Eindhoven Airport en Ward Kolman, Businessunit Directeur CSU, hun handtekening onder het nieuwe contract welke dat in april 2023 in gaat.

CSU is al vanaf 2017 verantwoordelijk voor de schoonmaak, sanitaire dienstverlening en ongediertebestrijding op de luchthaven. Het spreekt Eindhoven Airport aan dat CSU een mensgerichte organisatie is waarbij veel waarde wordt gehecht aan het werkgeluk van de medewerkers. Zodat iedereen zich gewaardeerd, uitgedaagd en geprezen voelt.

Inzetten op duurzaamheid 

Naast de focus op de mens, is er in de samenwerking ook speciale aandacht voor het milieu en zet de schoonmaakorganisatie nadrukkelijk in op verduurzaming van de schoonmaak. Een van de duurzame en innovatieve schoonmaakmethodes is de inzet van ozonwater, waardoor geen schoonmaakmiddel nodig is. Ook zet CSU vol in op het terugdringen van de CO₂ uitstoot door  dit jaar bijvoorbeeld circa 30 afvalpersbakken op het buitenterrein te plaatsen die het afvalvolume met een factor 5 reduceren. Door de inzet van deze afvalbakken wordt het gebruik van afvalzakken fors teruggebracht. Ook het aantal ritten naar de perscontainers daalt aanzienlijk. CSU zet tevens een nieuwe schrobzuigrobot in die zeer energiezuinig en efficiënt is. CSU maakt de schoonmaakafspraken, de milieu-impact hiervan en de CO₂–reductie van de materialen, middelen en de machines met een CO₂-dashboard inzichtelijk. Hetzelfde geldt voor het stroomverbruik en zakelijk verkeer van het bedrijf. Deze data geven CSU meer inzicht in zijn footprint en verschaft het bedrijf stuurinformatie.

Donatie 

Bij het ondertekenen van het contract bood CSU Eindhoven Airport een donatie aan van 1000 euro. Dit bedrag komt ten goede aan stichting ‘Samen voor Eindhoven’. Deze partner van de luchthaven ondersteunt diverse speciale projecten ter bevordering van de sociale infrastructuur in de regio.

Businessunit Directeur CSU Ward Kolman is verheugd over voortzetting van de samenwerking met Eindhoven Airport: “Eindhoven Airport en CSU zijn twee innovatieve organisaties die op veel gebieden goed bij elkaar passen en samenwerken. We blijven elkaar voortdurend inspireren en uitdagen om op zoek te gaan naar die slimme en duurzame facilitaire oplossingen, welke kenmerkend zijn voor onze beide bedrijven én voor de Brainport Regio waarin we actief zijn.”

Mirjam van den Bogaard, Chief Operations Officer Eindhoven Airport: “CSU heeft een scherpe visie op de ontwikkeling van schoonmaak, we kijken dan er ook naar uit om de samenwerking voort te zetten zodat we de klantbeleving samen nog verder kunnen optimaliseren.”

Eindhoven Airport kiest opnieuw voor CSU als schoonmaakpartner