Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Een schone en prettige leeromgeving bij SCOH in Den Haag

Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH)

Klant: Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden
Plaats: Den Haag
Soort klant: Onderwijs
CSU-collega’s: 30 schoonmaakmedewerkers
Soort werk: Dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden

Bij Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) in Den Haag staat kwaliteit voorop. Dat geldt niet alleen voor het onderwijs, maar ook voor de schoonmaak van de scholen. We praten met inkoopadviseur Rene Houwaard over de samenwerking.

SCOH is een schoolbestuur voor 21 peuterscholen, 32 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs, een school voor speciaal voortgezet onderwijs en een praktijkschool. Rene is er onder andere verantwoordelijk voor de inkoop en het contractmanagement.

“We hebben een nieuwe aanbesteding gedaan voor de schoonmaak. Kwaliteit is belangrijker dan prijs, maar de prijs moet wel redelijk zijn. Na de beoordeling is CSU weer als een van de schoonmaakpartners gekozen. De komende vijf jaar werken we weer samen.”

Vertrouwd partnerschap

Het nieuwe contract is op 6 mei begonnen. “CSU is niet nieuw voor ons. Ze waren eerder ook al een van onze schoonmaakpartners. We weten dat CSU het partnerschap serieus neemt. Dat vinden we heel fijn. We hebben weer voor CSU gekozen, omdat ze hoog scoorden op zowel kwaliteit als prijs.”

Bewust van schoon

Bij SCOH leren de kinderen ook over hygiëne. Bijvoorbeeld door het handenwasprogramma en de hologram van Prins Darin van CSU. “De scholen kiezen zelf of ze deze tools willen gebruiken. Het is fijn dat de schoonmaakmedewerkers meedenken over hoe hun werk makkelijker kan. Ze komen met ideeën om bijvoorbeeld zand buiten de school te houden.”

Een schone school als visitekaartje

Een schoon schoolgebouw is belangrijk voor SCOH. “Als een ouder een school binnenloopt en het is vies, dan geeft het geen goede eerste indruk,” benadrukt Rene. “Een schone school is ons visitekaartje. Het helpt ouders bij hun keuze voor een school.”

Kwaliteit voorop

Rene is trots op de kwaliteit van de schoonmaak. “Het is fijn dat we dit kunnen meten. Elke school heeft minimaal twee VSR-metingen per jaar. Dat is een meting om te kijken of de kwaliteit van de schoonmaak aan de gestelde eisen voldoet. Daarnaast geeft iedere directeur na de zomervakantie in een opleveringsformulier aan of alles in orde is en geeft een cijfer over de klanttevredenheid. Zo houden we de kwaliteit in de gaten en verbeteren we waar nodig. Alles voor een schone omgeving voor onze leerlingen en medewerkers.”