Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Diane van Dijk – Loois aan het woord: Corona, hoe verbinden we met klant en collega en wat leren we ervan?

Echt waarmaken Interview Diane van Dijk CSU corona en beleving

Aan het woord is Diane van Dijk – Loois, directeur commercie en hospitality bij CSU.

“Hoe kunnen we de toegevoegde waarde van de schoonmaker duidelijk maken?” Vóór Corona was dat het onderwerp waar echt waarmaken en CSU over spraken. In dit interview neemt Diane ons mee in de inzichten die deze periode haar brengt.

Hoe gaat het met je, Diane?

“Ondanks de bizarre tijd waarin we leven gaat het heel goed met mij en mijn gezin. Gezondheid is op dit moment toch het belangrijkst. Inmiddels werk ik al ruim 8 weken thuis. Wel bijzonder om te zien dat het Nederland massaal lukt om thuis te werken.

Ik ben vooral heel benieuwd hoe dat straks in de toekomst gaat. Blijven we dan thuiswerken? Wordt het kantoor alleen nog voor ontmoetingen en overleggen? Naast een bizarre tijd is het ook een mooi moment om te resetten.”

Resetten zeg je… wat bedoel je daar precies mee?

“Je bent het zo gewend om op een bepaalde manier te leven, te werken. Zowel werk en privé, je sociale contacten, alles is al ingericht op een bepaalde manier. Het komt allemaal in een ander daglicht te staan. Wat vind ik wel en wat vind ik niet belangrijk? Ik was zelf geen fan van thuiswerken, ik ben iemand die heel graag het sociale opzoekt en het contact met mensen heeft. Ik zou het niet blijvend willen missen, maar ik zie zeker mogelijkheden om een aantal dagen per week thuis te werken. Je krijgt er namelijk toch ook iets moois voor terug, zoals meer meekrijgen van je gezin en minder reistijd. Dingen die je zo gewend was om te doen, daar ga je écht over nadenken.
De automatische piloot stopt even.”

Wat is de impact van de Corona crisis voor jullie als schoonmaakbedrijf?

“De impact is enorm. Gelukkig werken we binnen diverse branches, dus de drukte wordt nu anders verdeeld. Hotels, evenementen, vakantieparken, dat werk ligt echt bijna stil. Gelukkig begint dat langzaam weer iets beter te worden. Aan de andere kant wordt er in de zorg een enorme krachtsinspanning gevraagd om zo veel mogelijk mensen in te zetten. Schoonmaak en hygiëne wordt in een heel ander perspectief gezet. Een schoon toilet was de normaalste zaak van de wereld, daar wordt nu toch anders over gedacht. Voor de zorg is dat helemaal cruciaal. We klappen voor onze zorghelden, echter als schoonmaak er niet zou zijn, konden de zorghelden ook niet aan de slag. Nu er zo veel focus op ligt, zien mensen hoe belangrijk het is. Ik hoop echt dat we dat vast kunnen houden. Schoonmaken is echt een vak.”

Lees hier het hele interview.