Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU opnieuw Top Employer: “Dit is een bekroning van onze mensgerichte aanpak”

CSU Top Employer 2024

Uden, 19 januari 2024 – Voor het elfde jaar op rij is schoonmaakbedrijf CSU verkozen tot Top Employer, een erkenning voor opvallend goed werkgeverschap. Alies ten Have, HR-directeur bij Total Care (CSU, Tzorg, Zizo) benadrukt de waarde van deze erkenning: “Dit is opnieuw een bekroning van onze inzet om onze medewerkers op de eerste plaats te zetten. Het bevestigt dat onze HR-benadering effectief is en goed inspeelt op de uitdagingen van deze tijd.”

Om het certificaat van een Top Employer te kunnen ontvangen moeten bedrijven blijven vernieuwen in hun HR-beleid. CSU heeft het afgelopen jaar diverse initiatieven geïmplementeerd op het gebied van inclusiviteit, gezondheid en mobiliteit. Zo is er een pilot gestart met een app die 95 gesproken talen direct omzet naar het Nederlands, waardoor medewerkers in hun eigen taal kunnen praten met de leidinggevende. Daarnaast stimuleert CSU een gezondere leefstijl via gratis sportabonnementen bij SportCity en kunnen medewerkers sinds kort gratis gebruikmaken van de NS-Business Card.

Zorg voor je medewerkers, óók buiten kantoormuren

Het streven naar de jaarlijkse certificering door het Top Employers Institute stimuleert CSU om de mens in alles voorop te zetten. Ten Have benadrukt dat goed werkgeverschap verder gaat dan tevredenheid op het werk. “Als werkgever voelen we ons niet alleen verantwoordelijk voor onze ruim 15.000 medewerkers, maar ook voor de gezinnen achter de mensen. We nemen daarom ook onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals financiële gezondheid en gelijke kansen. Dat doen we onder andere door het aanbieden van budgetcoaching en de Nibud-WerkUrenBerekenaar. Zo helpen we mensen meer grip te krijgen op hun financiën en inzicht te krijgen in de financiële gevolgen als zij meer of minder uren gaan werken. Mijn droom is dat we als mensgerichte organisatie méér kunnen zijn dan werkgever, door iedereen te laten werken, leren, meedenken en meedoen.”

Alies ten Have

“We hebben niet alleen 15 duizend medewerkers om voor te zorgen, maar ook 15 duizend gezinnen. Daarom zetten we de mens voorop. We willen meer zijn dan een werkgever.”

Alies ten Have, HR Directeur CSU

Het belang van een mensgerichter beleid

Op weg naar een beleid dat nog sterker op de mens is gericht, wil CSU in de komende jaren haar maatschappelijke rol vergroten. Deze mensgerichte aanpak is een voorwaarde om duurzame en verantwoorde groei te realiseren als organisatie.

Ten Have licht toe: “Als werkgever voelen we iedere dag een grote verantwoordelijkheid voor onze mensen. Onze filosofie stelt de mens voorop. We willen dat onze medewerkers zich gezien en gehoord voelen, zich kunnen ontwikkelen en hun werk leuk vinden. Dat zorgt voor tevreden en loyale klanten, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan verantwoorde groei en rendement. De komende jaren introduceren we nieuwe initiatieven om onze medewerkers nog prominenter centraal te stellen.”

Over Top Employer

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van opvallend goed werkgeverschap. Het toetst bedrijven onder meer op loonbaanontwikkeling, bedrijfscultuur, medewerkerswelzijn, onboarding en andere HR-thema’s.