Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU en zorgorganisatie Pergamijn breiden samenwerking verder uit

Zorgorganisatie Pergamijn heeft opnieuw gekozen voor CSU. De partijen gaan een partnership aan waarbij hoge kwalitatieve, efficiënte en effectieve schoonmaak centraal staan. Naast de dagelijkse en periodieke schoonmaakwerkzaamheden op alle locaties, verzorgt CSU de aansturing van Pergamijn-medewerkers. Op het vlak van SROI en functiedifferentiatie gaan beide organisaties verdere samenwerkingsvormen onderzoeken.


Pergamijn, specialist in de zorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt cliënten met verstandelijke beperkingen. De organisatie heeft in de provincie Limburg kantoor-, woon- en dagbestedingslocaties. CSU verricht er met 25 eigen collega’s schoonmaakwerkzaamheden, glasbewassing, maar ook specifieke taken die inherent zijn aan het werken voor zorgaanbieders, zoals het schoonmaken van medische hulpmiddelen. Districtsmanager Zorg CSU Jeanette Karreman: “Pergamijn streeft naar een intensieve samenwerking. Er is veel wederzijds vertrouwen, waarbij de aansturing van CSU en Pergamijn medewerkers op eenduidige wijze plaatsvindt.

Verbeterde samenwerking
De samenwerking vloeit voort uit de overname van ISS Facility Services die CSU in 2018 deed. Het nieuwe contract, dat in januari officieel werd ondertekend, gaat dus een stap verder. Manager Bedrijfsvoering bij Pergamijn Marinka Heuts: “CSU heeft na de overname veel tijd gestoken in het verbeteren van de bestaande dienstverlening wat heeft gerelateerd in een verlenging van de overeenkomst voor 3 jaar op basis van nieuwe afspraken. Beide partijen werken gezamenlijk aan continue verbetering vanuit een partnership relatie.

Bijzondere doelgroepen
CSU en Pergamijn willen onderzoeken hoe ze elkaar verder kunnen ondersteunen op het vlak van SROI en functiedifferentiatie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij beide organisaties hoog in het vaandel. Karreman: Bij CSU zien we het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als belangrijk onderdeel van ons personeelsbeleid. Meer dan 11% van ons personeelsbestand bestaat uit medewerkers met een social return-indicatie.”

Foto onderschrift: v.l.n.r.: Marinka Heuts, Manager Bedrijfsvoering, Sandra Dolmans, Teamleider Facilitaire Zaken, Jeanette Karreman, Districtsmanager Zorg CSU, Ward Kolman (Businessunit Directeur Zuid CSU), Joost Loeffen, Bestuurder.