Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU en Tzorg doneren wederom 10.000 schoonmaakpakketten aan Voedselbank Nederland

CSU en Tzorg doneren wederom 10.000 schoonmaakpakketten aan Voedselbank Nederland - warm hart

Uden, 21 december 2021 – Schoonmaakbedrijf CSU doneert samen met thuiszorgorganisatie Tzorg net als vorig jaar 10.000 schoonmaakpakketten aan Voedselbanken in Nederland. Omdat een schoon huis, een aangenaam thuis is. CSU en Tzorg geloven in de kracht van herhaling en zien de ondersteuning van de Voedselbanken als vast vast onderdeel van de duurzaamheidsactiviteiten.

Belang van goede schoonmaak

De coronacrisis is een belangrijke oorzaak van de groei van het aantal huishoudens dat afhankelijk is van voedselhulp. In deze tijd helpen de Voedselbanken Nederland ruim 40.000 gezinnen per week. Goede hygiëne is in deze tijd extra belangrijk, maar niet voor iedereen even betaalbaar. Als familiebedrijven is het voor CSU en Tzorg niet meer dan vanzelfsprekend om aandacht te hebben voor gezinnen, juist ook in deze tijd waarin mensen het zwaar hebben. Daarom bieden zij gezamenlijk de schoonmaakpakketten voor de Voedselbanken aan. Het pakket bevat verschillende (duurzame) schoonmaakmiddelen en -producten.

Symbolische overhandiging

Ester van der Linden-van der Heijden, dochter van CSU’s oprichter Cor van der Heijden, reikte de eerste 1.000 pakketten op 21 december uit aan de Voedselbank Rotterdam. Anton Kleine Deters (operationeel manager) en Hans Verkade (hoofd werving & aanname) ontvingen de zeven pallets vol pakketten met veel plezier. Deze week al worden alle pakketten verdeeld onder gezinnen in een ruime regio, van Hoek van Holland tot nabij Utrecht.

Daarnaast draagt CSU een steentje bij aan de schoonmaak van de Voedselbank Rotterdam. Dat is belangrijk, omdat het verwerken en distribueren van voedsel vraagt om een hoog hygiëne-niveau. Specialisten van CSU gaan de vrijwilligers opleiden in goede schoonmaak van hun werkplekken en helpen bij de dieptereiniging van de keuken.

Een aangenaam en veilig thuis

Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU: “2021 was wederom een bijzonder jaar, dat iedereen doet beseffen dat we welvaart niet als vanzelfsprekend kunnen ervaren. Daarom wilden wij, net als in 2020, steun bieden aan mensen die het zwaar hebben. Voldoende hygiëne en een veilige omgeving, maar ook gewoon een aangenaam thuis, zijn belangrijker dan ooit voor de mentale en fysieke gezondheid van iedereen. Wie geen geld heeft om voedsel te kopen heeft vaak ook geen, of niet genoeg, schoonmaakbenodigdheden. Daar willen wij ieder jaar een bijdrage aan leveren.”

Alfred de Weert, directeur Tendermanagement: “Als werkgever willen we een positieve invloed hebben in de gemeenschappen waarin we werken. We zagen dit jaar dat het in veel van onze gemeenschappen niet goed ging. Het aantal gezinnen dat onder de armoedegrens leeft blijft stijgen. Daarom zochten we naar een manier om steun te geven. Die vonden we in datgene waar wij gewoon heel goed in zijn: schoonmaken. We hopen daarom dat deze pakketten alvast een beetje meer licht en lucht geven tijdens de feestdagen, bij mensen die aan het einde van het jaar wel iets extra’s kunnen gebruiken.”