Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Ajax, CSU en ArenA belonen harde werk Wonderboyz

De Wonderboyz, jongeren met een beperking die elke week de ArenA helpen schoon te maken, zijn door Edwin van der Sar, Tanja Dik (directeur Johan Cruijff ArenA) en Jeanette Suurd (Business Unit Directeur CSU) verrast met hun eigen Ajax shirt. De Wonderboyz zijn buitengewoon trots dat ze in het huis van Ajax mogen werken en werden bedankt voor hun enthousiasme en inzet.

De Wonderboyz zijn jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking die vijf dagen per week tal van klusjes doen in de Johan Cruijff ArenA. Onder begeleiding van CSU helpen ze met het opruimen van de tribunes en verwijderen ze stickers. De jongeren vervullen een belangrijke rol in het schoon en representatief houden van het stadion. De Johan Cruijff ArenA en schoonmaakpartner CSU ondersteunen actief initiatieven als De Wonderboyz. Hiermee helpen ze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een fijne werkplek.

“Je moet je voorstellen wat dat doet met de jongens en meiden. Al vanaf het moment dat de slagboom bij de ArenA opengaat tot ze daadwerkelijk in het stadion staan. Laatst mochten enkele jongens de dug-outs schoonmaken. Dan kijken ze achterom het veld op en zie je aan hun ogen dat dit iets magisch voor ze is. Net als dat ze de kleedkamers in komen. Daar mogen ze ook volop van genieten, maar uiteindelijk moet er wel gewoon gewerkt worden”, aldus initiatiefnemer Marc van Wonderen. Met de Wonderboyz biedt de voormalig voetballer en trainer mooie dagbesteding op unieke voetballocaties zoals de ArenA.

Ajax, CSU en ArenA belonen harde werk Wonderboyz