Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Wat is een vloer met PU-coating?

Een vloer met PU-coating, ofwel een vloer met een polyurethaancoating, is een slimme keuze voor zowel bedrijfsruimtes als (zorg)woningen. Deze specifieke vloercoating staat bekend om zijn duurzame en beschermende eigenschappen. Het biedt een harde en slijtvaste toplaag die jouw vloer beschermt tegen krassen, vlekken en slijtage. Bovendien is het waterafstotend en daardoor eenvoudig schoon te houden. Het is een ideale oplossing voor ruimtes waar hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals ziekenhuizen, laboratoria en grootkeukens, maar het past ook perfect in een moderne woonkamer of kantoor. De PU-coating voegt een strakke en professionele uitstraling toe aan elke ruimte.

Hoe wordt PU coating aangebracht?

Het PU coating aanbrengen is een proces dat nauwkeurigheid en vakmanschap vereist. Eerst wordt de vloer grondig gereinigd en voorbereid, zodat de coating goed kan hechten. Vervolgens wordt de PU-coating in lagen aangebracht met speciale rollers of spuiten. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door professionele applicateurs die beschikken over de juiste kennis en gereedschappen. Het is belangrijk dat de ruimte tijdens het aanbrengen goed geventileerd wordt en dat de vloer na het aanbrengen van de coating voldoende tijd krijgt om uit te harden. De precieze tijd die nodig is voor het uitharden kan variëren afhankelijk van de omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

De voordelen van een PU-gecoate vloer

Een PU-coating brengt tal van voordelen met zich mee voor jouw vloer. Naast de al genoemde duurzaamheid en slijtvastheid, is een vloer met PU-coating ook bestand tegen chemische stoffen en uv-straling, wat de kleur en structuur van de vloer langdurig behoudt. De gladde afwerking zorgt ervoor dat vuil en stof minder snel hechten en dat de vloer eenvoudig te reinigen is. Dit draagt bij aan een gezondere leef- en werkomgeving. Daarnaast is het een kostenbesparende oplossing, omdat het de levensduur van je vloer verlengt en onderhoudskosten vermindert. Ook is de vloer snel weer beloopbaar, wat downtime in commerciële omgevingen minimaliseert.

Duurzaamheid en esthetiek gecombineerd

Bij CSU zijn we ons ervan bewust dat esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan. Een PU-coating past perfect binnen onze visie om een positieve impact te realiseren op mens en milieu. Deze coating is niet alleen duurzaam door de verlengde levensduur van de vloer, maar draagt ook bij aan een vermindering van de CO₂ -uitstoot doordat er minder snel een nieuwe vloer geplaatst hoeft te worden. Bovendien biedt de PU-coating een scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het naadloos aansluit bij de uitstraling die jij voor ogen hebt.

Kies voor de expertise van CSU

CSU is jouw partner in het aanbrengen van een PU-coating. Onze expertise en de nieuwste technologieën zorgen voor een vlekkeloze applicatie en een resultaat dat staat. We begrijpen dat elke vloer anders is en bieden daarom een op maat gemaakte aanpak. Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van specialistische vloerreiniging, inclusief PU-coatings? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en persoonlijk advies. Met CSU weet je zeker dat jouw vloer in goede handen is en dat je kunt genieten van alle voordelen die een PU-coating te bieden heeft.

Wil je eerst liever iemand spreken? Neem dan contact met ons op.