Home > Innovatie

Ervaar de effecten op efficiency, kwaliteit en klant- en gasttevredenheid!


Facilitaire dienstverlening integreren is dé trend in facilitair management. Voor een bedrijf of organisatie is het echter niet eenvoudig om verschillende dienstverleners te laten samenwerken. Minder uitvoerende taken voor eigen medewerkers en meer verantwoordelijkheid voor uw facilitaire dienstverleners? Dat regelt CSU voor u, met de FM Coalitie. Het kan overal werken, zowel in grote als kleine facilitaire organisaties. En het is direct inzetbaar!

Facilitaire Coalitie: zelfstandigheid staat voorop
De Facilitaire Coalitie (voorheen de FM Coalitie) is een award-winning en pasklaar samenwerkingsmodel waarbinnen elke facilitaire dienstverlener blijft doen waar hij goed in is: beveiliging, catering, technisch onderhoud of schoonmaak. Onderling stemmen zij taken en planningen echter optimaal op elkaar af. Elke partner werkt vanuit één gezamenlijke ambitie, met een gedeelde verantwoordelijkheid en een identieke focus. Partners delen capaciteit, expertise, ruimten en middelen. En onderkennen dat ze elkaar nodig hebben om écht waarde te creëren voor hun opdrachtgevers. Het resultaat: hogere kwaliteit en gebruikerstevredenheid, lagere kosten.

Een coalitie met grote effecten
Hoe leidt een Facilitaire Coalitie tot meer efficiency, meer kwaliteit en meer klant- en gasttevredenheid? Onder andere door facilitaire medewerkers meer taken te geven, waardoor ze meer plezier hebben in hun werk. Maar ook door meer transparantie van het facilitaire proces. ‘Lean’ werken elimineert overbodige activiteiten. Benieuwd naar de overige effecten? Download de brochure

CSU neemt het initiatief
CSU is er om de verschillende facilitaire partners te verbinden. Letterlijk: daarvoor hebben we een Facilitair Verbinder in huis. Een specialist die coördineert en inspireert, bijvoorbeeld om innovatieve oplossingen meer ruimte te geven. Zelfs in training en opleiding pakken we een coördinerende rol: waarom niet alle facilitaire medewerkers binnen een organisatie dezelfde training geven? Het is juist de verbinding die maakt dat de Facilitaire Coalitie meer waarde heeft voor u als opdrachtgever. Eén die elke dag zichtbaar is in de praktijk. Daar staat de focus van CSU op operational excellence garant voor. 

Next Level FM
Facility management heeft een praktisch en algemeen geaccepteerd kader nodig om richting te geven aan samenwerking en regie, zodat we samen de uitdagingen van morgen aan kunnen. Er is een transitie nodig waarbij onze oriëntatie en verhouding noodzakelijk verandert. In co-creatie met Facility Management Nederland, Wageningen University en CSU lanceert ResetManagement het platform Next Level FM.


Meer weten over de Facilitaire Coalitie?

Neem contact op via facilitairecoalitie@csu.nl of bekijk de brochure.

De ‘FM Coalitie’ bij Circl, een circulair paviljoen op de Amsterdamse Zuidas won de European Cleaning and Hygiene Awards 2018 in de categorie ‘Excellence in Client and Contractor Partnerships’.

Lees ook het artikel: Influencing the future.

 

Scherp op Meer Waarde

Bent u op zoek naar een oplossing voor een praktische aanpak op FM gebied?
Vraag nu het whitepaper aan: 'Samenwerken in FM - de handvatten en inzichten voor een praktische aanpak'

* Verplicht veld