Home > Dienstverlening > Facilitaire Coalitie

Facilitaire Coalitie

Samen werken aan een omgeving waar je wilt zijn

Hoe beter mensen met elkaar samenwerken, hoe beter de sfeer in een gebouw. En waar de sfeer goed is, is het aangenaam werken. Ook voor bezoekers, waar je als bedrijf continu een goede indruk op wilt maken. Een positieve beleving, die verder wordt versterkt als de samenwerking tussen facilitaire dienstverleners -van catering tot schoonmaak en van beveiliging tot afvalverwerking- optimaal is. 

De Facilitaire Coalitie (voorheen FM Coalitie) zet zich hiervoor in. De Facilitaire Coalitie helpt jouw organisatie om een duurzaam samenwerkingsverband tussen verschillende facilitaire dienstverleners tot stand te brengen. Wij hanteren daarvoor een integraal samenwerkingsmodel dat begeleid wordt door de Facilitair Verbinder.


Facilitaire Coalitie in de praktijk

Hoe ziet facilitaire ketensamenwerking er nu uit in de praktijk? Bij De Haagse Hogeschool werken we samen met met onze facilitaire partners - De Haagse Coalitie. Een schoolvoorbeeld van een Facilitaire Coalitie op locatie.

 

Best practice - Circl
De Facilitaire Coalitie Circl, een circulair paviljoen op de Amsterdamse Zuidas, won in 2017 een Best Practice Award en de titel European Cleaning and Hygiene Awards 2018 in de categorie ‘Excellence in Client and Contractor Partnerships’. Bekijk hier hoe de Facilitaire Coalitie daar werkt.

 

Meer weten?


Facilitair Verbinder

Alle facilitaire dienstverleners trekken zowel strategisch, tactisch als operationeel op als één team, met één ambitie en met gezamenlijke doelstellingen. Met de Facilitair Verbinder als onafhankelijke aanjager. De Facilitair Verbinder is niet alleen onafhankelijk maar heeft ook de tijd, expertise en instrumenten om de juiste verbinding en samenwerking op te bouwen tussen de verschillende dienstverleners. Deze rol heeft een eigen krachtig competentieprofiel. Denk aan kerncompetenties als:

  • aanjagen
  • motiveren
  • enthousiasmeren
  • in staat om mensen met elkaar te verbinden

De Facilitair Verbinder heeft maar één doel: het realiseren van de doelstellingen van jouw organisatie en deze vertalen naar de werkvloer. Een rol die essentieel is in de ketensamenwerking en bij het creëren van die positieve (sfeer)beleving van klanten, collega’s en bezoekers.

Een van die onafhankelijke aanjagers is onze collega Simone van Gent. Lees hier hoe zij haar rol als Facilitair Verbinder pakt, tijdens de bijzondere coronacrisisperiode.

De FIT Challenge

Een flexibel facilitair team dat meebeweegt en gastvrijheid bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Maar hoe doen facilitaire teams dit in deze tijd en veranderende werkomgeving? Speciaal hiervoor ontwikkelden onze Facilitaire Verbinders de FIT Challenge. Een spel dat ervoor zorgt dat facilitaire teams fit zijn en blijven. In het blog van Simone lees je er meer over:


Meer over de FIT Challenge 

 


Samen verantwoordelijk

Elke partner blijft zelfstandig en verantwoordelijk voor zijn eigen specialisme. De Facilitaire Coalitie zorgt voor samenhang in de processen, planningen en taken. Vanuit de gezamenlijke ambitie ontstaat een identieke focus en gedeelde verantwoordelijkheid. Zo ontstaat ruimte voor echte waardecreatie voor de organisatie van de klant.

We hebben een uitgebreide toolkit die bijdraagt aan deze duurzame samenwerking. Een mooie mix van instrumenten, met als doel optimaal samen werken aan een omgeving waar je wilt zijn. Denk hierbij o.a. aan:

  • dag/weekstarts
  • hospitality-training
  • een onboarding programma
  • “kijkje in elkaars keuken”
  • resultatendashboard

 

Bekijk het stappenplan


Kennissessie

Steeds meer organisaties bundelen de krachten en kiezen voor een Facilitaire Coalitie. Maar het opzetten van een samenwerkingsverband op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau is geen abc’tje.

Bekijk deze sessie waarin Bianca van Veldhuizen uit de doeken doet hoe je optrekt als één team, met één ambitie en gezamenlijke doelstellingen.  


Verder praten over de Facilitaire Coalitie? 

Ons team gaat graag het gesprek met je aan. 

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en we nemen contact met je op.

Of een mail sturen naar facilitairecoalitie@csu.nl kan ook.

 

Meer informatie aanvragen

* Verplicht veld