Home > Dienstverlening > Aanvullende diensten

Aanvullende diensten

CSU maakt het u zo gemakkelijk mogelijk. Waar wij u kunnen ontzorgen, doen we dat graag. CSU denkt mee en biedt naast reguliere en periodieke schoonmaakdiensten een aantal aanvullende diensten. Een greep uit onze aanvullende schoonmaakdiensten:

Stewarding

Naast het uitvoeren van schoonmaakdienstverlening, verzorgen we ook stewarding diensten. Voor de uitvoering van deze dienst beschikken wij over professionele stewards. Onder stewarding verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Afwaswerkzaamheden in de spoelkeuken
 • Het verzorgen, onderhouden, transporteren en opslaan van materialen zoals glaswerk, bestek en buffetschalen
 • Andere keuken gerelateerde werkzaamheden, zoals groot keukenonderhoud, schoonmaak van de keuken en schoonmaak van goederenliften
 • Afvallogistiek in de keuken, waardoor afval op correcte wijze wordt gescheiden


Voordelen voor u:

 • Onze afwashulpen vallen onder een bedrijfseigen CAO. Dit betekent voor u dat we, met uitzondering van feestdagen, zonder toeslagen kunnen werken tegen een zeer scherp tarief.
 • Een op maat gemaakt werkprogramma voor onze stewards, afgestemd op uw wensen. Zo garanderen wij u structuur en de juiste frequentie bij het uitvoeren van de werkzaamheden.
 • Een vaste poule van zo'n 60 gekwalificeerde en professionele stewards. Zo bent u ieder gewenst moment van afwashulpen voorzien en heeft u veelal dezelfde gezichten in uw organisatie rondlopen.
 • Zorgvuldige documentatie en registratie van reinigings- en desinfecteerprocessen volgens geldende normen. Hierdoor is er aandacht voor alle richtlijnen binnen uw persoonlijke HACCP-plan en de regels die hiervoor door de Voedsel- en Warenautoriteiten zijn opgesteld.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Waste management

Waste management staat voor duurzame afvalverwerking. Samen met ketenpartners in de afvalverwijdering – en logistiek biedt CSU een integrale, duurzame aanpak. De traditionele afvalbakjes maken plaats voor mooi gestyleerde afvalbakken op strategische plekken in het pand. We werken volgens een systematisch afvalverwerkingsproces. Door het afval op de werkplek te scheiden, splitsen we afvalstromen effectief voor recycling. Zo bespaart u op de integrale afvalkosten en creëert u een duurzame uitstraling. Middels rapportages houden we u op de hoogte van het afvalbeheer.

Voordelen voor u:

 • Optimale scheiding van afval aan de bron reduceert het restafval met ca. 30%
 • Besparing op integrale afvalkosten
 • Bijdrage aan een verminderde CO2-uitstoot
 • Efficiënte afvalinzameling
 • Duurzame, schone en gezonde werkplek
 • Maatschappelijk verantwoord (duurzaam) ondernemen
 • Bijdrage aan een professioneel en duurzaam bedrijfsimago
 • Mogelijkheid tot een CO2-scan en concrete en meetbare resultaten

Groenvoorziening

Het groen rondom uw gebouw is decoratief en functioneel. Mits goed onderhouden. Dat verzorgt CSU het hele jaar door. Tuinonderhoud is belangrijk voor een mooie groene beleving. Maar we kijken graag naar de hele groenvoorziening. Van snoeien van bomen en struiken tot verzorgen van perken en vijvers: CSU ontzorgt zodat u het hele jaar geniet van een groene, frisse omgeving. Traditionele tuinonderhoud doen we secuur en met plezier en het resultaat is prachtig. CSU ontzorgt en biedt hulp voor de gehele groenvoorziening. Wij leveren hoveniersdiensten van ontwerp, renovatie, aanleg tot onderhoud. Uw wensen staan daarbij centraal. Schakel CSU in voor onder meer:

- Volledige renovatie en opschonen van tuinen en groenvoorzieningen
- Snoeiwerkzaamheden aan beplanting en bomen
- Onderhoud van groenvoorzieningen, gazons en tuinen
- Opschonen van platte daken en dakgoten

CSU is gecertificeerd en gaat bewust en verantwoordelijk om met de leefomgeving.


Gastvrouw /host(ess)

CSU is ervaren in het leveren van passende facilitaire ondersteuning. Uit de praktijk blijkt dat een hostess het verschil kan maken voor een organisatie. Een goed opgeleide hostess geeft uw gasten een eerste, goede indruk van uw organisatie. Recent onderzoek toont aan dat de rol van de gastvrouw essentieel is voor een positieve ontvangstbeleving. Zij heeft veruit de grootste impact op de ‘customer journey’. CSU ontzorgt u graag middels een vriendelijke en representatieve hostess . Zij is het eerste aanspreekpunt, heet uw gasten welkom en begeleidt hen indien gewenst naar hun afspraak.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Verzorging linnengoed

Fris en schoon linnengoed draagt bij aan een nette, representatieve uitstraling en een welkom gevoel. CSU helpt u bij de complete verzorging van linnengoed (handdoeken, bedlinnen) voor hotels, restaurants, bungalowparken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Onze medewerkers wassen, strijken en bergen handdoeken en/of bedlinnen voor u op. Ook de reiniging van bedrijfskleding kunt u aan ons overlaten.

Cleaning kit

CSU is altijd in gesprek met opdrachtgevers en vertaalt behoeftes naar scherpe oplossingen. Zo ontstond de CSU Cleaning Kit; een wanddoos gevuld met handige schoonmaakproducten voor eerste hulp bij vlekken. Gebouwgebruikers kunnen hiermee zelf een calamiteit oplossen en bijdragen aan een schone, frisse werkomgeving. De CSU Cleaning Kit is beschikbaar voor CSU-opdrachtgevers. Binnenkort ook in uw gebouw?


Ongediertebestrijding

Ongedierte is onwenselijk in en rondom uw gebouw. Daarom is het snel inschakelen van een bedreven partner in ongediertebestrijding een belangrijke stap. CSU beschikt over de expertise en ervaring om ongedierte tegen te gaan en voorkomen. Onze speciaal opgeleide medewerkers kennen de geldende richtlijnen en protocollen. Ongediertebestrijding pakken we planmatig aan. Wij beginnen altijd met een risico-inventarisatie op locatie. Hieruit volgt een preventieplan. Ook dragen we zorg voor scholing en instructie aan de schoonmaakmedewerkers en leidinggevenden op locatie. Zo hebben zij ook een signaleringsfunctie.

Toiletroomservice

Het toilet is een van de meest bezochte ruimtes van gebouwen. Frequente schoonmaak van toiletten is cruciaal. Voor de sanitaire hygiëne is er CSU toiletroomservice. Op vaste momenten reinigen wij uw toiletten, wastafels en urinoirs. Daarnaast leveren wij sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier, zeep, dispensers en handdoeken. Ook lossen we defecten adequaat op. Tijdens het schoonmaken van een toilet kijken we naar de hygiëne, bevoorrading en het gebruik van een toilet. CSU ontneemt al uw zorgen. Uw toiletroomservice wordt volledig verzorgd.

Klein technisch onderhoud

Gedurende het jaar zijn er volop kleine ongemakken. Klein technisch onderhoud kan nodig zijn voor zaken zoals lekkende kranen, kapotte lampen, defecte stopcontacten en plafondplaten etc. Als u geen klusjesman in dienst heeft, biedt CSU u een voordelige oplossing. Wij helpen u met onze facilitaire services bij allerhande werkzaamheden en lossen kleine storingen snel en vakkundig op. Handig toch?


Interne verhuizingen

Een interne verhuizing of bedrijfsverhuizing kost veel tijd en energie. Een goede voorbereiding en planning zijn essentieel. CSU helpt u graag met het inpakken van verhuisdozen en het zorgvuldig verplaatsen van meubilair en apparatuur. Desgewenst maken we alles meteen voor u schoon. Een bedrijfsverhuizing is ook hét moment voor kleine onderhoudswerkzaamheden of reparaties. Ook daar helpt CSU u graag bij.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan