Home > Over CSU > Fris in je werk > Vitaliteit & Gezondheid

Vitaliteit & Gezondheid

Budgetcoaching

Er zijn medewerkers die het financieel soms lastig hebben. Daarvoor heeft CSU een gratis telefonische financiële helpdesk in het leven geroepen, samen met Budgetcoach Groep. Met hulp van een professional krijgen medewerkers meer grip op hun financiële situatie. Tijdig inschakelen van een budgetcoach kan erger voorkomen. Is er meer dan telefonische hulp nodig? In dat geval komt een budgetcoach aan huis. Lees hier het interview met Badir, die door de economische crisis in de problemen raakte.

CSU won in 2015 de Golden Service MVO Award voor dit unieke initiatief. Lees hier het complete persbericht.

Psychische klachten

Hebben medewerkers psychische klachten? In samenwerking met PSION worden ze snel, professioneel en goed geholpen. PSION begeleidt mensen met psychische problemen. De begeleiding richt zich niet alleen op de klachten van nu, maar richt zich ook op het voorkomen van mogelijke psychische problemen in de toekomst.

Sport

CSU vindt het belangrijk dat medewerkers zich fit voelen. Sporten helpt daarbij. Daarom werkt CSU nauw samen met BedrijfsFitnessOnline. Elke medewerker kan met korting aan de slag bij tal van sportscholen door heel Nederland.

Fysiotherapie

Door schoonmaakwerk kunnen fysieke klachten ontstaan. CSU laat medewerkers gebruik maken van de dienstverlening van HelloFysio. In eerste instantie kunnen medewerkers zelf aan de slag via oefeningen die ze online kunnen vinden. Indien dit niet toereikend is kan er via de webcam of telefoon een intake plaatsvinden met een fysiotherapeut. Op basis van deze intake wordt er online een behandelplan opgesteld, inclusief oefeningen en adviezen. Is begeleiden via internet en telefoon niet de oplossing? Dan loopt het behandeltraject via een fysiotherapiepraktijk bij de medewerker in de buurt. CSU is het eerste Nederlandse bedrijf in de schoonmaakbranche dat deze vernieuwende aanpak kosteloos aan medewerkers aanbiedt.

Leefstijltrajecten

Een fitte medewerker presteert beter en heeft meer plezier in het werk. Daarom kent CSU leefstijltrajecten. Een voedingsdeskundige begeleidt medewerkers met problemen rondom het gewicht. Na een uitgebreide intake ontvangen medewerkers een plan op maat, met persoonlijke doelstellingen. Daarna nemen ze een half jaar lang deel aan groepssessies. Na dat half jaar is er nog een bepaalde periode een individuele nazorg.

Health Checks

Een vitale organisatie begint met vitale medewerkers. Daarom investeren we actief in hun gezondheid. Dat gebeurt met de Health Checks, in samenwerking met Enrgy. Zo’n Health Check is voor een medewerker een leuke en vooral effectieve manier om te werken aan een betere gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Fietsplan

CSU wil het fietsgebruik van medewerkers voor woon/werk-verkeer stimuleren. Fietsen is gezond, goedkoop en ontspannend. Ook is het milieuvriendelijk: fietsen draagt bij aan het verminderen van parkeer- en fileproblemen. Door gebruik te maken van het fietsplan kan elke medewerker met een flink financieel voordeel een fiets kopen.

Vertrouwenspersoon

Medewerkers moeten zich veilig voelen bij CSU. Daarom kunnen ze altijd terugvallen op een vertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld als ze te maken krijgen met ongewenst gedrag, seksuele intimidatie, discriminatie op grond van ras, godsdienst en seksuele voorkeur, pesten, agressie of geweld. CSU stelt externe vertrouwenspersonen beschikbaar.

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling CSU heeft integriteit en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Doen zich in het werk misstanden voor, op welk vlak dan ook? Dan kunnen medewerkers en anderen hier direct melding van doen. Misstanden zijn bijvoorbeeld fraude, het lekken van vertrouwelijke informatie, het overtreden van wettelijke voorschriften of beleidsregels en het werken met gevaar voor gezondheid, veiligheid of milieu.

Zorgverzekering

CSU vindt het belangrijk dat medewerkers een goede zorgverzekering hebben. Vandaar dat er via CSU met korting een collectieve zorgverzekering afgesloten kan worden bij zorgverzekeraar Menzis. De verzekering, die uitgebreide vergoedingen en vele extra’s biedt, geldt ook voor gezinsleden van de medewerkers. Kijk voor meer informatie over het aanbod van Menzis op www.menzis.nl/CSU

CSU veiligheidsapp

CSU doet er alles aan om veiligheid te bevorderen, onder meer via de eigen veiligheidsapp ‘CSU werkt veilig’. In de app vinden medewerkers informatie om nog veiliger te kunnen werken. De app toont onder andere wat de beste werkhouding is, welke reinigingsmiddelen we gebruiken, hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen en wat te doen in noodsituaties. Pictogrammen brengen voorschriften duidelijk over.

Healthy Woman 

Vier op de vijf vrouwen krijgt te maken met overgangsklachten. Het merendeel van onze medewerkers bestaat uit vrouwen. Healthy woman begeleidt vrouwen in de overgangsfase. Preventief of als er sprake is van verzuim. Met als belangrijkste doel in balans blijven en gezond oud(er) worden.