Home > Over CSU > Fris in je werk > Ontwikkeling & Opleiding

Ontwikkeling & Opleiding

CSU Academy

CSU daagt medewerkers uit om zich te ontwikkelen. Ook omdat de schoonmaakmarkt voortdurend verandert. Daarom moeten CSU en de medewerkers continu meebewegen met die veranderingen.

Daarnaast investeert CSU graag in haar medewerkers, omdat we beseffen dat onze kracht als dienstverlener voor het grootste deel bestaat uit onze medewerkers. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn, waar je door een interessante, uitdagende functie en kansen voor ontwikkeling je talenten kunt inzetten en benutten. De CSU Academy is het eigen ‘opleidingshuis’ van CSU met een actueel aanbod van trainingen die aansluiten op de behoeften van medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. Medewerkers kunnen er terecht om hun kennis en vaardigheden effectief en efficiënt op een hoger plan te brengen.

Basisvakopleiding

Schoonmaken vraagt vakkennis. Medewerkers die bij CSU in de schoonmaak werken, volgen daarom de basisvakopleiding van de RAS. Het is dé opleiding om te werken aan kennis en vaardigheden van medewerkers en een branche-erkend diploma te behalen. CSU is al voor het zevende jaar op rij het schoonmaakbedrijf met het grootste aantal gediplomeerden aan deze opleiding. 

Lees meer:

Taaltraining

Medewerkers die de Nederlandse taal spreken en schrijven, doen hun werk beter en hebben er meer plezier in. Ook zijn ze breder inzetbaar doordat taalvaardigheid deuren opent; het is randvoorwaardelijk voor verdere ontwikkeling. CSU loopt voorop in het vergroten van de taalvaardigheid van medewerkers. Al in 2008 spraken we met de Stichting Lezen & Schrijven af om laaggeletterdheid onder schoonmakers terug te dringen en in 2015 ondertekende CSU het Taalakkoord.

E-learning

CSU leidt medewerkers op diverse manieren op: regulier, via training on the job en via e-learning. CSU heeft haar eigen e-learning modules ontwikkeld. Via internet krijgen medewerkers meer mogelijkheden om zich op hun eigen manier en op een zelf gekozen tijdstip te ontwikkelen. Deze modules zorgen ervoor dat medewerkers de ontwikkelingen in de schoonmaakbranche op de voet volgen. Dit maakt hen duurzaam inzetbaar. Daarnaast bieden we onze medewerkers ook een breed pakket aan met e-learnings om vaardigheden breed te ontwikkelen. Om mensen beter te maken in hun werk, maar ook om ze te helpen/ondersteunen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan onderwerpen als computervaardigheden, communicatie, social media en veiligheid.

Ontwikkelinstrumenten

Naast training en opleiding beschikt CSU over diverse maatwerkinstrumenten die kunnen ondersteunen bij ontwikkeling van medewerkers. Voorbeelden zijn een Persoonlijk Ontwikkel Plan, 360º feedback, online assessments, individuele coaching en een gedragsanalyse volgens de DISC-methode. Op basis van individuele behoeften en in samenspraak met de leidinggevende kunnen deze instrumenten worden ingezet.