Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Schoonmaakmedewerkers dragen bij aan betaalbare en kwalitatief goede zorg

Schoonmaakmedewerkers dragen bij aan betaalbare en kwalitatief goede zorg

Voor veel zorginstellingen wordt het steeds lastiger om de patiëntenzorg op peil te houden. Maar volgens Meta Boelens, branchemanager Zorg bij schoonmaakbedrijf CSU, ligt een oplossing binnen handbereik: betrek schoonmaakmedewerkers meer bij het uitvoeren van logistieke en facilitaire zorgtaken.

Het idee is om schoonmaakmedewerkers die nu werkzaam zijn in zorginstellingen niet alleen verantwoordelijk te maken voor hygiëne, maar ook voor andere facilitaire en logistieke taken die momenteel door het zorgpersoneel worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het brengen van bloedmonsters naar het laboratorium, het organiseren van de was, het aanvullen van handdoeken en het verschonen van bedden. Door dit soort taken beter te verdelen wordt de efficiëntie van het zorgproces verbeterd en kunnen zorgmedewerkers zich vooral richten op het verlenen van medische zorg. Dit heeft direct positieve gevolgen voor de beleving van patiënten en cliënten. Zij krijgen niet alleen hoogwaardige medische zorg, maar ook een goed georganiseerde omgeving met gastvrije medewerkers die het zorgproces ondersteunen.

Schoonmaakmedewerkers die in een zorgomgeving werken kiezen hier vaak bewust voor. Zij willen juist kunnen bijdragen aan het welzijn en herstel van cliënten en patiënten. Door hen ook andere facilitaire taken te geven sluit dat nog beter aan bij hun persoonlijke waarde om iets te kunnen betekenen voor een ander.

Lees het volledige artikel op facto.nl