Home > Nieuws > Philips Stadion uitgerust met gebouwsensoren

Philips Stadion uitgerust met gebouwsensoren

Woensdag 15 November 2017

CSU en Heijmans hebben in opdracht van PSV ‘BeSense’ geïnstalleerd in het Philips Stadion in Eindhoven. BeSense is een slim sensorsysteem dat anonieme data verzamelt over de bezetting, benutting en comfortwaarden van (werk)omgevingen. Met dit inzicht kan het beheer van een gebouw slimmer en efficiënter worden ingericht.

Innovatie    
PSV is de eerste club in Nederland die het innovatieve schoonmaaksysteem in zijn stadion heeft geïnstalleerd en gaat BeSense met name inzetten voor een efficiëntere schoonmaak. Met de sensoren wordt de bewegingsactiviteit in onder andere vergaderruimtes, kantoren en Business Rooms gemeten. De data wordt maandelijks geanalyseerd. Schoonmaakwerkzaamheden worden daar via een app passend op afgestemd. Een slim systeem toont op de BeSense schoonmaak-app automatisch de route en ook het op een eenvoudige wijze registeren van meldingen is opgenomen. Dat levert bezoekers en medewerkers een gezonde en schone omgeving op die bijdraagt aan een positieve beleving.

Over BeSense
BeSense is een gezamenlijke ontwikkeling van CSU en Heijmans. Het sensorsysteem geeft inzicht in de bezetting, benutting en de comfortwaardes van de werkomgeving, waar functionaliteiten als CO2, temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid gemeten worden. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort. Op 9 november jl. won BeSense de European Cleaning and Hygiene Award 2017 in de categorie ’Groundbreaking technological innovation of the year.’

Meer informatie:
www.csu.nl/innovatie/besense
www.besense.nl

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.