Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Meerwaarde diensten tillen omzet Total Care ruim over 600 miljoen

csu-jaarverslag-2021-terugblik-innovatief-duurzaam-goed werkgeverschap

UDEN, 3 mei 2022 – De holding Total Care (moedermaatschappij van schoonmaakbedrijf CSU en thuiszorgorganisatie Tzorg) groeide in 2021 met bijna 5% naar 623 miljoen euro omzet. De omzet van CSU bedroeg 434 miljoen euro, een stijging van 3,4 procent. Voor Tzorg nam de omzet in 2021 met 7,8 procent toe tot 189 miljoen euro. Dankzij de inzet en vakmanschap van alle schoonmaakmedewerkers en thuishulpen kon het familiebedrijf aandacht blijven houden voor innovatie oplossingen en haar klanten en cliënten. In 2020 bedroeg de omzet van Total Care 595 miljoen euro.

CSU

De omzet van schoonmaakbedrijf CSU nam met 14 miljoen euro toe. In een complexe markt daalde in 2021 de omzet door corona in met name hotels, leisure en evenementen, maar steeg de vraag naar schoonmaak in bijvoorbeeld de zorg. De groei is volledig autonoom gerealiseerd. Het steeds opleven van het corona virus zorgde in combinatie met een krappe arbeidsmarkt en oplopende verzuimcijfers voor veel dynamiek in de bedrijfsvoering. De netto winst van CSU kwam in 2021 neer op 22,0 miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van coronajaar 2020, toen het resultaat nog 10,9 miljoen euro was. Deze toename is groot maar tegelijkertijd ook vertekend. Door corona was het resultaat van 2020 in belangrijke mate lager dan in 2019. Bovendien verstrekte de overheid in 2021 een eenmalige korting op de WW premies.

Een terugblik op 2021:

Bezoek Koningin Maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht in april 2021 het hoofdkantoor van CSU. Een vervolg op de toekenning eind 2020 van de Koning Willem I Prijs in de categorie grootbedrijf. Een prestigieuze Nederlandse prijs voor ondernemingen die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap. Een erkenning voor de strategie waarbij met technologische en sociale innovaties een koploperspositie wordt vervuld in de branche.

Vernieuwing was er tevens door living lab experimenten samen met opdrachtgevers op zowel sociaal als technologisch vlak. In de digitale transformatie heeft ook duurzaamheid een plek gekregen zoals met de intelligente milieu impact analyses en digitale transformaties zoals met milieu impact intelligentie. CSU zette vervolgstappen in datagestuurd schoonmaken met en zonder sensoren via BE Clean, tevens onderdeel van het in 2021 gelanceerd Beyond Eyes samen met bouwonderneming Heijmans. Beide ondernemingen sluiten met Beyond Eyes aan op de hybride werkomgeving en het return to the office beleid van veel organisaties. Met een ondernemende aanpakkersmentaliteit ontwikkelde CSU voor en samen met klanten en het netwerk slimme en eigentijdse oplossingen die passen bij flexibel en snel wijzigend gebruik van klantlocaties en werk- en leefomgevingen. Dat vertaalde zich in 2021 in prachtige erkenningen als ‘Partner of Choice’ volgens Facto, het Top Employer-certificaat en een nummer 1-positie in de MT500 Facilitaire Dienstverlening. In 2021 is gewerkt aan de introductie begin 2022 van het nieuwe merk Zizo.

Visuele arbeidscontracten

CSU stapte in 2021 als eerste facilitair dienstverlener over op visuele arbeidsovereenkomsten voor medewerkers. Een visueel contract sluit beter aan bij veel van CSU’s medewerkers, doordat zij beter kunnen overzien waar zij voor tekenen. CSU’s Visuele Contracten won in 2021 een Gouden Zandloper en was in de race voor een Europese Award die eind april werd uitgereikt.

Alles over 2021?

Ga naar het CSU Jaarverslag 2021.


Meer over Tzorg? Kijk hier

Nieuws overzicht