Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Inspirerend CSU Congres: “Facilitaire beleving blijft combinatie van high tech en high touch”

Ons CSU Congres stond dit jaar niet alleen in het teken van hospitality. Ook duurzaamheid en innovatie stonden dit jaar in de belangstelling. Het thema: Creating a sustainable facility experience. In dat kader reisde een theaterzaal vol facilitaire professionals op donderdag 10 november af naar het AFAS in Leusden. Op het rode pluche werden zij geïnspireerd door twee keynote-sprekers, namen ze deel aan twee kennissessies en werd de CSU Innovatie Award 2022 uitgereikt.

Het congres werd opgewekt geopend door Diane van Dijk, commercieel directeur CSU, en presentator Jan Versteegh, die de middag aan elkaar knoopte. Van Dijk: “Op dit moment is facilitair enorm in beweging. We zijn op zoek naar hoe we dat moeten vormgeven. Hoe zorgen we voor de beleving in verschillende branches, van kantoormedewerkers tot zorgpersoneel en van medewerkers tot managers? En hoe doen we dat duurzaam? Dat moeten we doen in de hele keten. Kijk dus niet alleen naar de partners die je al hebt, maar kijk ook over de grenzen heen.”

Scherper, slimmer, schoner

Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU, nam de plek van Van Dijk op het podium over. Ze vult aan: “We kunnen al heel veel doen, maar we weten het niet altijd. We zitten dicht op de samenleving. Ik zou het mooi vinden als we met elkaar vaker zeggen dat we het nog niet weten, maar we wel onze passie inzetten om het samen op te lossen. Wij zijn scherp op schoon. Ons DNA zal zeker niet veranderen. Maar we zoeken wel de grens op. Scherper, slimmer, schoner. Daarmee leggen we onszelf op de volgende stap te maken. Daar past de innovatie award natuurlijk ook bij.” Dat bleek een mooi bruggetje. De drie finalisten van de Innovatie Award kwamen met hun innovaties het podium op en kregen nog één laatste kans om hun idee te pitchen aan de jury en het publiek.

Na drie enthousiaste pitches werd de weg vrijgemaakt voor de eerste spreker: ex-schaatser Erben Wennemars. Over de lessen uit zijn carrière; het letterlijk vallen en opstaan. 

Wennemars: “In het hoofd van de orkaan tel je mee. In het midden is het windstil. Het gaat niet om het doel, maar om de bedoeling erachter.” 

Kenniscarrousel

Het programma vervolgde met twee rondes kennissessies. De aanwezigen werden bijgepraat over generatiediversiteit op de werkvloer, het meten van de milieu-impact van je bedrijf, de logistiek en schoonmaak van medische middelen, datagedreven facilitair management en hoe om te gaan met het hybride kantoor. 

Na de kennissessies was het tijd voor de spannende uitreiking van de CSU Innovatie Award. Waarover je hier meer leest.

Internationale keynotespreker Steven van Belleghem

Internationale keynotespreker op het gebied van de transformatie van de klantbeleving Steven van Belleghem sloot de dag af. 

Belleghem: “1: Maak tijd voor de kleine dingen die je als bedrijf fout doet of die in de toekomst fout kunnen gaan.
2: Voor je klant moet je altijd in de buurt zijn, maar niet storend. Bied toegevoegde waarde op het juiste moment. Zo ben je hun ideale partner!”

Werken vanuit het warme hart

We kijken terug op een mooie middag, waarin volop inspiratie is gedeeld en nieuwe inzichten zijn opgedaan. Werken vanuit het warme hart, dat is wat Diane van Dijk vandaag bij blijft. Echt die combinatie van high-tech met high-touch!

Dit verslag is afkomstig van Servicemanagement. Waar je het nog uitgebreider terugleest.