Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Het beste schoonmaakidee 2021: de top-3 is bekend!

CSU organiseert voor de derde keer ‘Het beste schoonmaakidee’: een competitie onder medewerkers van de schoonmaakdienstverlener. Hierin vraagt CSU zijn schoonmaakmedewerkers om hun ideeën te delen die het werk beter, makkelijker en leuker maken. De stemmen van de publieks- en vakjury zijn geteld en de top-3 is bekend. Dit zijn de kanshebbers…

Het was een “close call”, maar de top 3 is (in willekeurige volgorde):

  • CSU (materialen) Marktplaats – Marleen Wageman & Bernhard Bergman (BU: NO)
    Een digitale omgeving waarin gebruikte materialen zoals machines en werkwagens intern aangeboden worden. Dit biedt landelijk inzicht in ‘stilstaande’ materialen en staat er niets te verstoffen in een magazijn. Hergebruik van materialen, dus duurzaam!
  • Verkleurende mircovezeldoek – Jim Pronk (BU: W)
    Een microvezeldoek die verkleurt bij het schoonmaken zodat je ziet welke zijde gebruikt is. Dit helpt medewerkers bij het correct vouwen en optimaal gebruiken van een microvezeldoek.
  • Medewerker van de maand – Peggy Veronica (BU: Z)
    Per regio of locatie kan een ‘medewerker van de maand’ gekozen worden op basis van goede werkresultaten en een schone werkwagen. Dit zal gecommuniceerd worden en deze medewerker ontvangt als waardering een cadeautje of voucher.

In december maakt de vakjury de winnaar bekend. Deze collega wint €1.000,- en uiteraard gaan wij met dit idee verder aan de slag.

Ideeën met impact

We ontvingen ook dit jaar weer heel veel goede ideeën voor onze innovatiewedstrijd en door iedere Business Unit werd hét beste idee voor hun regio geselecteerd. Tot eind oktober konden medewerkers en vakjury online hun stem uitbrengen op de geselecteerde inzendingen. Creatieve, slimme en verrassende voorstellen. Daaruit rolde deze top-3 van vernieuwingen. Benieuwd wie de overige kanshebbers waren? Kijk hier

Positief verrast

Elke Wirtz, Specialist Innovatie bij CSU, is wederom positief verrast door de veelheid en kwaliteit van de inzendingen. “Dit laat zien hoe innovatie leeft in onze organisatie. Mooi om te zien dat collega’s zich zo betrokken voelen.” 

CSU_Marktplaats-Laptop
CSU_Doekje
CSU_Werknemervandemaand