Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Een dag op pad met operationeel manager Roy Boomkamp

Een dag op pad met Roy Boomkamp

Als geboren Twentenaar brengt operationeel manager Roy Boomkamp ‘noaberschap’ naar de regio Amsterdam. En dat betekent: goed voor elkaar zorgen. “Als mijn collega het koud heeft, regel ik een trui.” We lopen mee op een vrijdag.

6:15 uur. Vroege vogel

Mijn wekker gaat altijd vroeg, ook deze ochtend. Eerst laat ik onze hond Layka uit, dan spring ik in de auto. Op weg naar een van ‘mijn’ locaties: de Universiteit van Amsterdam. Onderweg bekijk ik of er nog gekke dingen gebeurd zijn in een van de negentien panden? Of zijn er zieke collega’s? Moet ik vervanging regelen? Alles is in orde.

7:30 uur. Een warm gebaar

Rondje langs de panden, gebouw A tot en met G. Waar ik op let? Niet op de schoonmaakkwaliteit in ieder geval, dat is niet mijn focus. Onze mensen wél. Ik vraag hoe het gaat, wens ze een prettige dag. Persoonlijke aandacht en werkgeluk vind ik ontzettend belangrijk. Om energie te besparen staat de verwarming in gebouw F laag. Een van mijn collega’s staat een beetje te rillen, dus ik regel een trui voor haar.

10:00 uur. Te gezellig

Tijd voor een bakje koffie. En wat administratief werk. Ik ga bewust niet aan het bureau zitten van mijn contactpersoon, de coördinator Facility Services. Veel te gezellig anders! Want ik moet een hoop doen vandaag. Zoals planonbonnen van de klant verwerken: er ligt wat extra werk vanwege de opstart na het kerstreces. Zoals tapijtreiniging.

10:45 uur. Superblije mensen

Weer een ronde doen, onder andere even buurten bij Lab42. Ook nu gaat ’t me om de mensen. “Hoe gaat het?”, vraag ik. “En heb je wat nodig?” Ja dus, enkele materialen, zoals opvangbakken. Ik bestel vrij makkelijk hoor, want superblije mensen winnen het altijd van de kosten.

12:00 uur. Verse vis

Op vrijdag halen we regelmatig vis bij de Marokkaanse visboer. Ontzettend lekker én gezellig. We lunchen met z’n allen in de opkomstruimte, zo’n vijftien mensen.

13:00 uur. Vervuilde borstelhouders

Bespreking met de klant en onze objectleider. Er zijn altijd wel punten van aandacht. Vandaag praten we bijvoorbeeld over vervuilde borstelhouders van het sanitair in gebouw F. Dan is het altijd de vraag: is het materiaal niet goed? Of hebben schoonmaakmedewerkers betere instructies nodig? Dat ga ik uitzoeken.

14:30 uur. Voorop in plannen in Ortec

Als regio lopen we voorop in planningen: die maken we vier weken van te voren, zodat onze schoonmaakmedewerkers op tijd in onze medewerkersapp Jip hun roosters zien. Belangrijk dat de daadwerkelijke uren wel kloppen, dus dat check ik altijd goed. En pas ik eventueel aan.

16.00 uur. Pizza, pubers en een potje monopolie

Bijna weekend! Nog even een biertje pakken bij de vrijdagmiddagborrel. En collega’s gedag zeggen. Eerst langs de supermarkt. Thuis verwachten ze pizza. Dat eten we vaak op vrijdag. En daarna doen we een potje Monopolie… voor zover dat gaat met drie eigenwijze pubers! Maar gezellig is het zeker.